Nyt udviklingsforløb for fagdirektør, chefer, ledere og ledende forvaltningsmedarbejdere (projektlederen) på klima- og miljøområdet med primært ansvar for kommunens klimahandleplan.

DK2020 giver danske kommuner mulighed for at løfte deres lokale klimaarbejde yderligere og efter internationale standarder.

Adskillige kommuner har allerede vedtaget ambitiøse lokale klimaplaner, der lever op til Parisaftalens mål om CO2 neutralitet i 2050.Og flere kommuner er på vej ind i det grønne fællesskab med tiltag, der på forskellig vis indfrier målsætningen.

Det handler om at forebygge og tilpasse kommunen til de klimaudfordringer de står overfor nu og i fremtiden, dokumentere de klima- og miljømæssige, økonomiske og sociale gevinster, som følge med den grønne omstilling og sikre en bred forankring af klimaindsatsen hos borgere, selskaber og samarbejdspartnere.


KL og Komponent står klar til at understøtte kommunerne med realiseringen af de lokale klimaplaner. 

Med tilbud om udviklingsforløb i strategisk klimaledelse vil vi sammen med kommunerne skubbe på udviklingen fra plan til proces og fra proces til resultater.

Oplægsholdere

Vi har lavet et spændende program, hvor du kan møde:

 • Stine Johansen, direktør i KL
 • Emilie Hvidtfeldt, direktør i C40 Danmark
 • Lars Frelle-Petersen, departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
 • Annika Agger, forfatter og lektor ved RUC
 • Og flere…
Sted og startdato
København: 25. januar 2024
Se tid og sted for det valgte forløb
KL-Huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S

25. januar 2024 kl. 9.00 - kl. 17.00

3. april 2024 kl. 9.00 - kl. 17.00

4. juni 2024 kl. 9.00 - kl. 17.00

26. august 2024 kl. 9.00 - kl. 17.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Er du i målgruppen?

Ledelsesforløb er målrettet fagdirektør, chefer, ledere og ledende forvaltningsmedarbejdere (projektlederen) på klima- og miljøområdet med primært ansvar for kommunens klimahandleplan.

Man deltager som gruppe (op til 6 personer fra samme kommune) for at styrke ledelseskæden og for at udnytte potentialerne i fælles læring.

Pris 60.000 kr. per kommune

60.000 kr. per kommune, som kan deltage med op til 6 personer per ledergruppe.
Man kan undervejs i forløbet vælge at skifte et eller flere medlemmer ud afhængig af tema, dvs. man kan vælge at invitere fx en direktør fra et kommunalt ejet forsyningsselskab eller en central erhvervsaktør i kommunen med i sin ledergruppe for at styrke forankringen af strategien indenfor egen kommune.

Se hvilke kommuner, der deltager

Følgende kommuner deltager foreløbigt i forløbet:

 • Billund
 • Brøndby
 • Hørsholm
 • Haderslev
 • Lejre
 • Rudersdal
 • Slagelse
 • Aabenraa
 • Sønderborg

Fem temaer og fem udviklingsdage i 2023-2024

Forløbet er tilrettelagt som et progressivt forløb over 5 temaer, hvor vi dels sætter fokus på strategirealisering som disciplin efter akademiske standarder, dels faciliterer at I som kommunegruppe kan arbejde struktureret med realiseringen af egen plan og sparre med andre kommuner. Hvert tema behandles på et heldagsmøde med relevante cases og ekspertoplæg fra bl.a. CONCITO, C40, DeltagerDanmark og Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse.

Forløbets temaer er bygget op over tre elementer: Teori, praksis og workshop. Strategirealisering kobles gennemgående i forløbet til hhv. kommunen, de kommunale selskaber samt borgere og civilsamfund.

Følgende kommuner deltager foreløbigt i forløbet: Brøndby, Slagelse, Hillerød, Hørsholm, Haderslev, Lejre, Rudersdal, Aabenraa, Billund og Sønderborg.

Opbygning af forløb
Samarbejdpartnere, strategisk klimaledelse

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

Rune Herlin Kamstrup
Chefkonsulent
Rune Herlin Kamstrup
Ulla
Specialkonsulent
Ulla Schärfe
Tlf.
3370 3286
JEHO
Chefkonsulent
Jesper Hosbond Jensen
JesperRosenbergHansen_IMG_9068
Professor ved Aarhus Universitet
Jesper Rosenberg Hansen
AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek