Vi har siden 2009 haft fornøjelsen af at kompetenceudvikle mange offentlige ledere på ét eller flere moduler på Den Offentlige Diplomlederuddannelse. Læs hvad nogle af dem har fået ud af at tage deres uddannelse hos Komponent, som bestræber sig på at levere praksisnær lederuddannelse, tæt på ledernes hverdag og med ambition om at styrke ”ledelsesmusklerne” i de offentlige organisationer, hvor velfærdsopgaven er kompleks og i evig forandring.
Udgivet den 20-10-2015

"Jeg er blevet mere reflekteret og afklaret med, hvad jeg står for som leder".


Peter Hauge startede på sin lederuddannelse, da han var relativ ”grøn” som leder og lige var tiltrådt som funktionschef for arkitektur, udvikling og dataanalyse i Forretningsudvikling i Odense Kommune. Peter brugte således sin lederuddannelse til at få et sprog og en bevidsthed om dét at være leder:

”Jeg har fået et større lager af erfaringer og handlemuligheder at trække på, og jeg er blevet mere opmærksom på, at der kan være forskellige sider af samme sag”.

Peter peger på, at det har gjort ham mere analytisk ”skarp” til at vurdere en situation som leder og så beslutte sig for, hvad der skal gøres – også i situationer med mange forskelligartede interesser og meninger, som der er på en stor arbejdsplads som Odense Kommune. Peter oplever, at DOL´en har givet ham et godt ”kørekort” til at være leder – både teoretisk og helt praktisk i lederhverdagen.
 

”Det var 2½ meget hårde år, men jeg savner det faktisk – især sparringen og netværket med de andre ledere i min organisation! Så mit råd til andre ledere vil være: Kom i gang!"


Rehabiliteringschefen i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, Mai-Britt Skovhøi Hansen, peger således på dét, som mange andre lederstuderende på Komponents diplomlederuddannelse oplever er noget af det allermest givende ved at være på lederuddannelse med andre ledere fra andre kommuner eller dele af ens egen kommune, nemlig at opleve at være en del af et større lederfællesskab, som man kan trække på. Ikke kun ift. uddannelsen, men også i det daglige, hvor man kan opleve at stå meget alene i sin ledelsesfunktion:

”Jeg ser nu plejecentret som en del af noget større, og det hjælper mig helt konkret til at få øje på nye eller andre løsninger end dem vi umiddelbart er vant til at tænke i”.
 

”Jeg ser nu den store sammenhængskraft i det jeg laver og samtidig har jeg fået fyldt værktøjskassen op i forhold til min personlige ledelsesstil. Lederuddannelsen har givet rigtig meget til min organisation og til mig selv”.


Med lederuddannelsen har Glenn Andersson, driftsleder i Børne- og Kulturforvaltning i Odense Kommune, ”løftet blikket” og fået set på sin funktion i en større sammenhæng.

Samtidig peger han på, at han undervejs har fået helt konkrete hjælpeværktøjer til at forstå sig selv – som person og som leder. Det bruger han daglig til at handle mere kompetent i forskellige situationer og relationer. Noget som han ikke ville være foruden: ”Det har givet mig en ballast som leder, jeg ikke ville være foruden”.

"Jeg går mere professionelt til ledelsesudfordringen".

“Jeg har haft mere fokus at lede opad, så min ledelse er klædt på til at understøtte mig i den fremtidige indsats” fortæller Ulla Sødermann. Hun er afdelingsleder af virksomhedsservice i Mariagerfjord Kommune og studerer på Østjysk Ledelsesakademi, som er et tværkommunalt samarbejde mellem Favrskov, Mariagerfjord, Norddjurs, Randers og Syddjurs kommuner.

For Ulla Sødermann har lederuddannelse først og fremmest betydet, at hun – i stedet for at bruge den vante tilgang – kan trække på ledelsesværktøjer fra undervisningen. Det gør, at hun mere kvalificeret og professionelt kan gå til ledelsesopgaven.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

 
Du skal acceptere marketing-cookies for at se denne video.

Accepter marketing-cookies

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

HTI
Chefkonsulent
Hirse Tikjøb
JR
Studievejleder - DOL
Jane Rasmussen