Vil I have trykprøvet bosætningsstrategien eller klædes på til at lave en ny? Kuben Management | Exometric og Komponent har udviklet et værktøj, der styrker beslutningsgrundlaget for en effektiv og langtidsholdbar bosætningsstrategi.
Udgivet den 08-09-2021

Bosætningsstrategi: Er det de rigtige segmenter, I prøver at tiltrække, er de klar til at flytte, og har I de rigtige tilbud til at tiltrække dem? Det er nogle af de store og vigtige spørgsmål, I kan få svar på med det værktøj til kommunernes bosætningsstrategi, som Kuben Management | Exometric og Komponent netop har lanceret. 

- Med værktøjet kan vi sige noget om borgernes præferencer i forhold til f.eks., hvem der er klar til at flytte, hvor langt de vil flytte, og hvad de efterspørger i en ny bolig. Den viden kan vi så supplere med data for, hvad de nye borgere vil koste kommunen nu og i fremtiden og hvilke kommunale services, de kommer til at trække på. På den måde får vi skabt et solidt beslutningsgrundlag, som kommunerne kan sammensætte en bæredygtig bosætningsstrategi ud fra, siger Ida Andréa Stoltze Rasmussen, der er chefkonsulent i Komponent.

Børnefamilierne er ikke nødvendigvis det rigtige segment

 Ifølge Ida Andréa Stoltze Rasmussen går mange kommuner efter at tiltrække børnefamilier, men faktisk kan det være en god idé også at orientere sig lidt bredere i de forskellige segmenter, der udgør den danske befolkning. Netop det kan værktøjet hjælpe med, ligesom det kan levere nye inputs til diskussionen om, hvor og hvad kommunen skal bygge.

- Når børnene først er begyndt i skole, så flytter børnefamilierne mindre. Måske er det i stedet de unge par uden børn, man skal gå efter at tiltrække, eller måske de lidt ældre familier, hvor børnene netop er flyttet hjemmefra. Samtidig kan værktøjet være med til at analysere, om vi har de rigtige tilbud til dem, vi gerne vil tiltrække. For måske skal vi bygge til de ældre, der lige nu bor i alle de attraktive boliger tæt på skolen, siger Ida Andréa Stoltze Rasmussen.

Værktøjet kan både fungere som et realitetstjek af den eksisterende bosætningsstrategi eller levere nye inputs til en ny. Ifølge Ida Andréa Stoltze Rasmussen handler det kort og godt om at være ordentligt klædt på til at træffe de store beslutninger, som en langtidsholdbar bosætningsstrategi kræver. 

- Når vi taler bosætningsstrategi, er vi for alvor inde på et område, hvor forkerte beslutninger kan ende med at koste kommunen rigtig mange penge over rigtig mange år, derfor har området også stor politisk bevågenhed. Med værktøjet får kommunerne et mere solidt beslutningsgrundlag, så vi får tiltrukket de rigtige mennesker og bygget de rigtige boliger - nu og i fremtiden. 

Vil du vide mere?

Vil du høre mere om, hvordan Komponent og Kuben Management | Exometric kan bidrage til en bæredygtig bosætningsstrategi i din kommune? Tag fat i Ida Andréa Stoltze Rasmussen og få en uforpligtende snak om de mange muligheder.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

IASR
Chefkonsulent
Ida Andréa Stoltze Rasmussen