I økonomiaftalen for 2018 er der en række anbefalinger til effektiviseringer inden for facility management. I Komponent kan vi bl.a. hjælpe jer med en modenhedsvurdering og et benchmark, hvor I får konkrete resultater i forhold til effektiviseringer.
Udgivet den 04-12-2018

Der kan være mange penge at spare, hvis kommunerne udnytter mulighederne i forhold til organisering, køb og udbud på facility managementområdet. Professionalisering og medarbejdere samlet i ét team, der arbejder mod et fælles mål, kan samtidig bidrage til bedre service for borgerne og øget arbejdsglæde blandt medarbejderne.

Det viser resultaterne fra regeringen og KL's moderniserings- og effektiviseringsprogram (MEP), der bl.a. bygger på casestudier i 11 kommuner samt en spørgeskemaundersøgelse blandt de øvrige 87 kommuner.

Modenhedsvurdering

I Komponent kan vi hjælpe jer med at udnytte potentialerne ved facility management. Det kan fx være ved en modenhedsvurdering af jeres organisering og styring i forhold til facility managementopgaver kombineret med et benchmark af jeres ejendomsdrift.

Resultatet vil være en strategi- og handlingsplan, der giver jer konkrete svar på, hvordan I kan følge op på anbefalingerne om effektivisering af facility management i kommunerne fra økonomiaftalen for 2018.

Derudover kan vi understøtte jer i arbejdet med at identificere og realisere gevinsterne via:

  • Et målbillede for udviklingen af ejendomsområdet med en horisont på tre år
  • En omfavnende og politisk realiserbar strategi- og handlingsplan, som kan skabe målbare resultater med konkrete aktiviteter, der kan sættes i gang over de kommende tre år
  • Et benchmark af jeres omkostninger på ejendomsområdet.

I forbindelse med regeringen og KL’s moderniserings- og effektiviseringsprogram (MEP) er der gennemført en kortlægning af facility management i kommunerne. Det har resulteret i en række anbefalinger, inspiration og værktøjer til organisering, køb og udbud på facility managementområdet.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

PEB
Centerchef
Peter Bogh