Samarbejdet mellem skole og socialforvaltning udgør en hjørnesten i den helhedsorienterede indsats for at sikre børn udvikling, trivsel og læring. Skolefravær er altid en opgave for skoleforvaltningen og når fraværet udvikler sig, så er det ofte også en opgave for socialforvaltningen. Hvordan får vi forenet kræfterne så vi får børnene i skole igen?
På denne temadag hjælper vi med at lukke vinduet op til din samarbejdspartners juridiske grundlag, så I kan se løsninger ud fra hinandens perspektiver. Vi sætter fokus på reglerne i folkeskoleloven og serviceloven/Barnets lov, hvor vi dykker ned i hvilke forpligtelser der er i den enkelte sektor og hvordan vi bedst finder helhedsorienterede løsninger for børnene på tværs.
Formålet med dagen er, at skolesektoren og socialsektoren får kendskab til hinandens muligheder og begrænsninger, samt at vi får drøftet, hvordan vi kan udnytte samarbejdsfladen og dermed sikre, at også børn med f.eks. skolefravær vil komme i gang igen og modtage den undervisning, de har ret til.
Udbytte
Indblik i hvordan reglerne i de forskellige sektorer kan spille sammen.Indblik i reglerne ud fra aktuelle problemstillinger på skoleområdet og i socialforvaltningerne.Ny inspiration til hvordan arbejdet kan tilrettelægges,Fif og inspiration til at udarbejde procedurer og egen praksis for arbejdet med disse børn.
Undervisningen vil veksle mellem oplæg, debat i plenum og spørgsmål fra deltagerne.

Målgruppe
Målgruppen er ledere, konsulenter, lærere og socialrådgivere, som arbejder med sårbare børn

Skab fælles fokus og retning med lokalt kursus
Der er flere fordele ved at holde et kursus i egne lokaler. I får et fælles afsæt med fokus på jeres egen praksis og kontekst, og fordi I selv står for lokaler og forplejning, er prisen pr. deltager oftest lavere end på åbne kurser. Kontakt os, hvis vi skal beregne en pris baseret på indhold, afholdelsessted og antal deltagere.
Program
Befordring
- Kørsel til skole og SFO - hvem betaler hvornår og hvorfor
Undervisningsret og -pligt
- Hvem kan få nedsat undervisningstid og hvor længe
- Hvem har ansvaret for undervisning ved elevens sygdom
Sociale indsatser
- Tabt arbejdsfortjeneste - hvornår, hvordan og hvor meget
Andre indsatser overfor barnet
Hvordan kan skole- og socialforvaltning samarbejde, når eleven har helt eller delvis fravær
Hvilke indsatser kan indgå som støtte til barn og familie
Hvem skal inddrages, hvem har ansvar for hvad, og hvordan kan vi tilrettelægge fælles indsatser