Et kompetencekatalog til ledere og medarbejdere på alle landets biblioteker - udarbejdet i samarbejde med biblioteksledere fra hele landet.

Som medarbejder eller leder på et bibliotek er du med til at løfte den vigtige samfundsopgave, der ligger i at formidle information, viden og kultur til alle danskere. Samtidig er biblioteket inde i en rivende udvikling fra fortidens bogcentral til et moderne møde- og værested for såvel foreninger og borgergrupper som familier og enkeltindivider.

Den brede vifte af ydelser, som bibliotekerne efterhånden tilbyder, og den voldsomme udvikling, de undergår, kræver helt særlige kompetencer hos dig, der arbejder på det komplekse, kulturelle kraftcenter, som er et moderne bibliotek.

Du kan deltage på de åbne forløb, eller de kan hentes hjem og afholdes lokalt, måske i samarbejde med en nabokommune? Vi kan også designe skræddersyede forløb, der hjælper jer til at imødegå udfordringer og indfri potentialer på biblioteksområdet. 

Borgerens indgang til det offentlige

Når du som medarbejder på et bibliotek eller i en borgerservicefunktion møder borgeren, er du både guide, ambassadør og myndighedsperson for det offentlige Danmark. Du er som medarbejder med andre ord med til at udvikle og fastholde borgerens tillid til de offentlige institutioner – og også her kræver det særlige kompetencer at udfylde rollen.

Forløbene i dette kompetencekatalog er udvalgt og udviklet i samarbejde med vores aftagerpanel, som består af biblioteksledelser og fagpersoner fra hele landet.

Læs mere Læs mindre
 

Tilbud i kompetencekataloget

Forløbene i dette kompetencekatalog er udvalgt og udviklet i samarbejde med vores aftagerpanel, som består af biblioteksledelser og fagpersoner fra hele landet.

Udviklet i samarbejde med biblioteksledere

Aktiviteterne i dette kompetencekatalog er udvalgt og udviklet i samarbejde med biblioteksledere og fagpersoner fra hele landet.

Susanne Hjorth Hansen
Biblioteksleder
Jammerbugt Kommune

Britta Thuun-Petersen
Biblioteks- og borgerservicechef
Viborg Kommune

Nina Thorsted Petersen
Centralbibliotek specialkonsulent
Odense Kommune

Sanne Caft
Vicechef for Københavns Biblioteker
Københavns Kommune

Anni Bagge Jensen
Biblioteksleder
Langeland Kommune

Jens Winther Bang Petersen
Leder af Hovedbiblioteket og publikumsområdet
Odense Kommune

May-Britt Diechmann
Biblioteksleder
Stevns Kommune

Ann-Britt von Seelen
Biblioteksleder
Esbjerg Kommune

Læs mere Læs mindre
 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk. Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Se alle medarbejdere
THT
Chefkonsulent
Thøger Terp
LTM
Chefkonsulent
Lisbeth Tarp Mouritzen
MRL
Konsulent
Mette Ranum Laustsen