Vi lever i et samfund med en meget høj grad af digitalisering. Intet sted er dette mere tydeligt, end i borgernes interaktion med det offentlige. Men de digitale forventninger og muligheder opleves for nogle borgere som en barriere, som kan ende med, at de bliver ekskluderet eller måske skal kæmpe ekstra for velfærdsydelser, som de har ret til.
Alt dette - og meget mere - kommer vi omkring på årets konference for ledere og medarbejdere i borgerservice.
Til at afslutte dagen med manér, har vi inviteret Christine Feldthaus som med smittende energi og humor giver vores arbejdsglæde et serviceeftersyn.
Som altid bliver det også muligt at deltage på en række faglige sessioner og hilse på vores engagerede udstillere.
Vi glæder os til at se dig i Nyborg!
Prisen er 2.750 kr. ekskl. moms pr. deltager.
Konferencen er for ledere og medarbejdere i borgerservice.
Ved mere end tre deltagere fra samme kommune giver vi 500 kr. i rabat pr. ekstra deltager.
Program
09:30 Velkomst og rammesætning
// Pia Færch, kontorchef, KL
09.35 Regeringens perspektiv på digitaliseringen i Danmark
//opdateres
09.50 Digitaliseringen af velfærdsstaten - Fremkomsten af den digitale borger
Digitaliseringen af den danske velfærdsstat påvirker i større eller mindre grad alle. Men hvad vil det sige at blive gjort til og være en digital borger? Hvilke fortællinger, perspektiver og blikke er der på den digitale borger i dag? I dette oplæg går vi bag om årtiers digitalisering af Danmark og beskriver skiftende styringsrationaler, drømme og forhåbninger til digitale teknologier. Selvom meget er lykkes, står vi nu også midt i en række utilsigtede konsekvenser, hvor blandt andet borgerservice har haft ekstraordinær stor opgave i forbindelse med skiftet fra NemID til MitID. Med udgangspunkt i oplevelser fra såvel borgere som frontmedarbejdere sættes digitaliseringens præmisser til debat og oplægget åbner for en diskussion af fremtidens rationaler for borgerrettet digitalisering.
// Morten Hjelholt, lektor og forfatter, IT-Universitetet i København
10.25 Situationer fra helvede: Mod en nuancering af den selvbetjente borger
Det seneste år har gjort det tydeligt, at det kræver en vis ihærdighed at være borger i den digitaliserede velfærdsstat. Nye begreber som digitalt udsatte, digitalt sårbare og sågar digitalt handicappede har fundet vej ind i sproget og den offentlige debat i Danmark. I dette oplæg sætter Britt fokus på borgerens oplevelser med offentlig digitalisering for at kaste lys over de ressourcer den digitale borger forventes at kunne mobilisere for at begå sig i den digitaliserede velfærdsstat. Formålet er at gøre os klogere på digitaliseringens konsekvenser og ’situationer fra helvede’ på en måde, der hjælper os med at svare på hvordan borgerens viden og erfaringer kan hjælpe med en forbedring af borgerservicen.
// Brit Ross Winthereik, professor, DTU Management
11.05 Pause hos udstillerne og find din session
11.25 Sessioner
Se beskrivelser af sessionerne til højre på siden
12.20 Frokost
13.15 Sessionerne gentages
14.10 Kaffe og kage hos udstillerne
14.30 Hovedloven - mulighed for mere sammenhængende hjælp til udsatte mennesker
Sociale udfordringer kommer sjældent alene. Mange udsatte borgere har derfor kontakt til flere forskellige sagsbehandlere og forvaltninger i kommunen, og det kan være uoverskueligt. En del af disse borgere finder også vej til Borgerservice.
Hovedloven vil give borgere med komplekse udfordringer mulighed for at få en mere enkel og sammenhængende indsats, som er samlet i én plan. Aftalen betyder, at der indføres en ny lov, som samler lovgivning fra flere forskellige områder. Dermed kan kommunale sagsbehandlere tilbyde en samlet udredning og en samlet indsats på tværs af fagområder, så borgeren ikke behøver at navigere mellem social-, sundheds-, beskæftigelses- og uddannelsesområdet.
Aftalen markerer dermed en ny måde at indrette lovgivningen til at give et samlet blik på borgeren.
// Jan Olsen, tidligere direktør i KL
14.50 Arbejdsglæde og begejstring
Det er dejligt at omgås mennesker, der udviser begejstring i livet, og som kan dele ud af deres overskud. Men overskud og begejstring kræver, at man gør en indsats.
I dette foredrag giver Christine Feldthaus vores arbejdsglæde et serviceeftersyn. Hun tager fat på gængse problemer på arbejdspladsen uden høflig skelen til politisk korrekthed og skiftende ledelsesmantraer - som ser godt ud på papiret, men som ikke virker i praksis.
Christine har meget at byde på med sine mere end 25 års erfaring i en travl kommunikationsbranche. Og så kan hendes overskud smitte af på selv den største brokkerøv.
// Christine Feldthaus, kommunikationsrådgiver, foredragsholder, tv-vært og skribent.
15.55 Tak for i dag og kom godt hjem
Sessioner
Vælg mellem følgende fem sessioner. Sessionerne gentages - så du får mulighed for at deltage på to forskellige.
Sessioner // Bestyrelsen for Borgerservice Danmark og Martin Nielsen, chefkonsulent, Komponent Session 2: Alle skal kunne være med: Ingen borgere skal hægtes af i den digitale velfærd Med øget fokus på digital inklusion er der igangsat initiativer i både fællesoffentligt og fælleskommunalt regi og denne session vil derfor præsentere et overblik over de igangsatte initiativer. Herudover vil vi dykke ned i udvalgte projekter, der kører i Kommunernes digitaliseringsprogram 2021-2025. //Anne-Sofie Thomsen, specialkonsulent, KL //Pia Therkildsen, teamleder, Aalborg Kommune Session 4: Borgerens møde med kommunen i fremtiden På denne session kan I høre mere om den nye politiske vision og de forventninger som borgerne har til den kommunale service. På sessionen vil vi i fællesskab drøfte hvordan visionen vil kunne indgå i det strategiske arbejde med borgerkontakten lokalt i kommunerne. //Marie Madsen, specialkonsulent & Katrine Liebst, konsulent, KL Session 5: På vej mod (endnu) bedre borgerdialog og større borgertilfredshed På denne session sætter vi fokus på konkrete dialogværktøjer i borgermødet og I får også mulighed for at spille jeres praksis på banen undervejs. |
Praktiske informationer
Tid
D. 25. april 2023.
Sted
Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2
5800 Nyborg
2750 kr. ekskl. moms pr. deltager.
Ved mere end tre deltagere fra samme kommune giver vi 500 kr. i rabat pr. ekstra deltager.
Tilmeldingsfrist d. 25 marts. Tilmelding er bindende.
Det er muligt at tilmelde sig efter fristen, hvis der er ledige pladser.
Igen i år er det muligt at deltage på Borgerservice 2023 som udstiller. Der et begrænset antal pladser, og tilmelding foregår efter først til mølle-princippet.
Hvis du tilmelder din stand inden 1. februar 2022, er prisen 12.000 kr. ekskl. moms. Prisen for tilmelding herefter er 14.500 kr. ekskl. moms.
Inkluderet i prisen er:
- Én deltager inkl. forplejning
- Standplads på 3 m²
- Strømstik og trådløst internet.
Pris pr ekstra deltager: 1.500 kr. ekskl. moms.
Hvis du vil vide mere eller tilmelde dig som udstiller, er du meget velkommen til at kontakte os.