Den 3. december 2025 inviterer vi igen administrative medarbejdere og ledere i både kommuner og regioner til Odense for at blive klogere, få ny inspiration – og ikke mindst være med til at fejre administrationen og det positive bureaukrati!

HK Kommunal og Komponent inviterer til en dag, hvor fokus er på dig som administrativ medarbejder i den offentlige administration. Hvad enten du er administrativ medarbejder indenfor opkrævning, borgerservice, lægesekretær eller indenfor en helt anden retning, så skal du med til vores ’hyldestdag’ for administrationen!

Som administrativ medarbejder i kommunen eller regionen spiller du en afgørende rolle for, at vores samfund fungerer gnidningsfrit. Vi vil gerne anerkende dig og dit arbejde, fordi vi i dag nyder godt af en velfungerende og effektiv offentlig forvaltning, der bygger på tillid, ekspertise og en forbindelse til borgerne.

Selvom vores offentlige sektor er god, er der stadig behov for nytænkning - en bedre sammenkobling mellem myndigheder og forvaltningsområder, maskinernes magi og en øget anvendelse af digitale løsninger. Vi skal også være opmærksomme på menneskers velbefindende, herunder fx håndtering af stress.

Alt dette kræver nye kompetencer, nye faglige tilgange og nyt samarbejde. Det håber vi, at kunne inspirere dig til på Fremtidens Administration! 

Praktisk

I pauserne vil der være stande – herunder en Komponent-stand, hvor man kan møde studievejledere og tale om relevant kompetenceudvikling samt en HK Kommunal-stand, hvor man kan møde karrierevejlederne fra Karrieretelefonen.

2.500 kr.
Sted og startdato
Odense: 3. december 2025
Varighed: 1 dag
Er du i målgruppen?

Målgruppen er administrative medarbejdere i kommuner og regioner. Men andre, der finder konferencen relevant, er også velkomne.

Pris og rabatmulighed

Prisen er 2.500 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Hvis du er nuværende eller tidligere kommunom- eller sundhedskommunomstuderende, får du 25 % rabat.

 

09:00  Ankomst og morgenmad

09:30  Velkomst og rammesætning
// Anna Solvang, Komponent og Kasper Ejlertsen, næstformand, HK Kommunal

09.50  Fra vision til virkelighed: Administrativt arbejde efter reformerne
Hvordan påvirker reformerne de administrative medarbejdere i kommunerne – skaber de mere klarhed end kaos, og rummer de et potentiale for nytænkning og udvikling?
Reformer er ikke blot politiske beslutninger og strategiske visioner på papiret. De omsættes i praksis af kommunernes administrative medarbejdere, som spiller en central rolle i at tilpasse og implementere nye regler og processer. Deres indsats er afgørende for, at reformerne bliver til konkrete forbedringer, der skaber værdi for borgere og samfund. 

// Morten Mandøe, cheføkonom, KL

10.25  Cybersikkerhed – Fra frygt til fokus
Hvordan passer vi på borgernes data og vores digitale systemer – uden at lade os overvælde af trusler, tekniske advarsler og komplekse sikkerhedsprotokoller?
I dette oplæg stiller vi skarpt på, hvordan cybersikkerhed kan blive en naturlig og tryg del af hverdagen – også for dig, der ikke arbejder i IT-afdelingen. Med en praksisnær tilgang og konkrete eksempler viser han, hvordan kommuner og regioner kan styrke den digitale sikkerhedskultur ved at tænke i samarbejde, ansvar og handlekraft frem for frygt og forvirring.

Du får også et kig ind i arbejdet med Det Danske Cyberlandshold og de læringsformer, der bruges i elite-træningen. Her bruges blandt andet en form for "sikkerheds-spil", hvor man træner på realistiske scenarier og lærer at identificere og reagere på digitale trusler – en metode, som i stigende grad også bruges til at opkvalificere medarbejdere i fx sundhedssektoren og kritisk infrastruktur.

//  Jens Myrup Pedersen, professor, Aalborg universitet og landstræner for Det Danske Cyberlandshold

11.05  Kaffepause - find ud til din workshop

11.25  Faglige workshops - runde 1

Session 1: Velfærdsnær offentlig administration
Session 2: Efter AI - Kritisk tænkning som en administrativ dyd
Session 3: På vej mod (endnu) bedre borgerdialog og større borgertilfredshed
Session 4: Vagtplanlæging
Session 5: Det starter på DIT skrivebord: NIS2 for begyndere: En simpel tilgang til cybersikkerhed
Session 6: Fremtidens attraktive arbejdspladser – på tværs af generationer 
Session 7: Bliv skarp på promts - og på fremtidens administration
Session 8: Fra budget til virkelighed: Økonomifunktionens rolle i reformernes implementering

12.25  Frokost

13.25  Faglige workshops - runde 2 

Formiddagens sessioner gentages.

14.25  Kaffe og kage - og find tilbage til plenum

14.45  Når tempoet bliver for højt – en personlig fortælling om stress, krise og håb
Med afsæt i sin bog Fartblind inviterer Jacob jer med ind i en ærlig og rørende fortælling om det at miste fodfæstet i en verden, der aldrig holder pause. Han deler åbent ud af sine erfaringer med stress og angst – en krise så voldsom, at han i en periode mistede det meste af synet.

Gennem Jacobs fortælling får vi et indblik i en hektisk tid præget af valgkampe, shitstorme, #MeToo-sager og et konstant præstationspres. År, der bød på både succes og nederlag – men som også tærede så meget på kroppen og sindet, at han til sidst måtte trække stikket.
Han fortæller om de syv måneder, hvor han var sygemeldt, og om den omsorg, kærlighed og erkendelse, der gradvist hjalp ham tilbage til livet. I dag bruger Jacob sin stemme til at gøre op med den ødelæggende perfekthedskultur og den evige jagt på mere – og til at minde os om, at vi er mennesker, ikke maskiner.

Det er en fortælling om sårbarhed, selvindsigt og modet til at stoppe op. En beretning, der både rører og inspirerer – og som giver stof til eftertanke i en hverdag, hvor alt for mange løber alt for stærkt.

// Jacob Mark, tidligere medlem af Folketinget for SF

15:45  Kort afrunding

15.50 Kom godt hjem

 

 

Læs mere Læs mindre

Faglige sessioner

Læs mere Læs mindre

Du kan vælge imellem 8 forskellige faglige sessioner:

Session 1: Sammen om velfærd: Når administration gør en forskel
Debatten om administration i den offentlige sektor handler ofte om én ting: besparelser. Men hvad risikerer vi at miste, når administrative opgaver skæres væk?
Projektet Velfærdsnær administration – et samarbejde mellem KL og HK Kommunal – stiller skarpt på de administrative medarbejderes rolle som vigtige medspillere i kernevelfærden. De er ikke bare støttefunktioner, men afgørende for, at hverdagen hænger sammen og kvaliteten fastholdes.

Kom og få indsigt i, hvordan stigende opgavepres og krav om effektivisering kan presse samarbejdet mellem stabsfunktioner og de borgernære enheder – og hvorfor klare roller, tillid og samarbejde er nøglen til velfærd, der virker.

// Marlene Skou Jørgensen, lederkonsulent, HK og Agnes Kjær Tolstrup, konsulent, KL

Session 2: Efter AI - Kritisk tænkning som administrativ dyd
Kunstig intelligens og automatisering vinder frem, men den menneskelige dømmekraft er vigtigere end nogensinde. I en offentlig sektor præget af komplekse reformer, krydspres og konstant forandring er det evnen til at tænke kritisk, der gør forskellen: Hvordan gennemskuer vi konsekvenserne af nye tiltag? Hvordan udfordrer vi vanetænkning – også når der er travlt? Og hvordan bruger vi vores analytiske blik til at kvalificere beslutninger, sikre retssikkerhed og finde nye veje i samarbejdet med ledere og kolleger?

Du får inspiration til, hvordan du – uanset om du arbejder med økonomi, personale, sagsbehandling eller udvikling – kan bringe din faglighed i spil på en måde, der styrker både kvaliteten og effekten af det administrative arbejde i en tid efter AI.

// Martin Nielsen, chefkonsulent, Komponent

Session 3: På vej mod (endnu) bedre borgerdialog og større borgertilfredshed 
Bedre borgerdialog handler først og fremmest om at styrke dialogen og kommunikationen med borgeren, så han eller hun oplever, at kommunens medarbejdere yder en løsningsorienteret og respektfuld service, der samtidig sikrer borgerens retssikkerhed. Det stiller store krav til medarbejderne, som – udover at være skarpe på regler og lovstof – også skal formå at afkode borgerens individuelle behov og livssituation, kommunikere i øjenhøjde uden at gå på kompromis med lov og faglighed og samarbejde og finde veje til løsninger sammen med borgeren. 

// Katrine Brenner, chefkonsulent, Komponent

Session 4: Vagtplanlægning med blik for drift, trivsel og økonomi
Vagtplanlægning er en af de vigtigste – og mest komplekse – administrative opgaver i velfærdssektoren. Den gode plan skal balancere hensyn til faglig kvalitet, medarbejdernes trivsel, lovgivning og økonomiske rammer. Og det hele skal kunne justeres, når hverdagen ændrer sig.

I denne session får du indsigt i vagtplanlægning som en strategisk og faglig disciplin. Vi gennemgår de vigtigste faser i planlægningsarbejdet – fra overblik og bemandingsbehov til koordinering, justering og opfølgning – og ser på de kompetencer, der styrker dig i rollen.

Du bliver klogere på:

  • hvordan du planlægger både kortsigtet og langsigtet,
  • hvordan du håndterer ændringer og travle perioder,
  • og hvordan du bedst muligt understøtter ledelsen og driften med dine data og din planlægning.

Uanset om du er ny i rollen, erfaren planlægger eller administrativ leder, får du konkrete redskaber og inspiration til at skabe vagtplaner, der fungerer i virkeligheden.

// Opdateres

Session 5: Det starter på DIT skrivebord: NIS2 for begyndere: En simpel tilgang til cybersikkerhed
Er du klar til at navigere i NIS2-lovens krav? I dette oplæg får du en enkel og overskuelig gennemgang af NIS2-loven og de vigtigste elementer, du skal have styr på. Du får konkrete råd og praktiske tips til, hvordan du kommer godt i gang, hvis du ikke allerede har taget hul på arbejdet. Få klarhed over, hvad loven kræver, og hvordan du sikrer, at din organisation er godt forberedt på fremtidens cybersikkerhed.

// Opdateres

Session  6: Fremtidens attraktive arbejdspladser – på tværs af generationer 
Hvordan ser den attraktive arbejdsplads ud i fremtiden? Hvad er egentligt vigtigt for medarbejderne, når de skal have lyst til at blive i jobbet? Og hvilke megatrends påvirker vores kommunale arbejdsmarked? Mia Nyborg Jørgensen tager afsæt i nogle af spændende indsigter fra en stor undersøgelse om kommunen som attraktiv arbejdsplads fra Komponent, som udkom sidste år, og koble indsigterne på hverdagen i borgerservice ved blandt andet at stille spørgsmål som: Er der noget særligt, der motiverer borgerserviceansatte? Og hvilken slags fleksibilitet bliver efterspurgt af forskellige aldersgrupper? 

// Mia Nyborg Jørgensen, specialkonsulent, Komponent 

Session 7: AI i administrationen – lær at skrive prompts, der virker i din hverdag
Kunstig intelligens er ikke længere noget, der kun foregår i IT-afdelingen – det er et værktøj, som også administrative medarbejdere i kommuner og regioner kan bruge til at løse opgaver smartere, hurtigere og mere kvalificeret.
I denne hands-on session lærer du at arbejde strategisk med prompt-design – altså hvordan du formulerer effektive beskeder og opgaver til en AI, så du får præcise og brugbare svar. Vi tager udgangspunkt i dine opgaver som fx notatskrivning, referater, dataopsamling, skabeloner, kommunikation eller planlægning.

På bare én time bliver du klædt på til:

  • at forstå, hvordan AI “tænker”,
  • at skrive bedre prompts, der passer til dit fagområde,
  • og at bruge AI som en konkret støtte i din daglige opgaveløsning.

Du får tid og støtte til selv at udvikle et prompt, du kan tage med hjem og bruge med det samme.

// Thøger Terp, chefkonsulent og Emilie Sierant Sørensen, konsulent, Komponents AI-skole
 

Session 8: Fra budget til virkelighed: Økonomifunktionens rolle i reformernes implementering
Hvordan kan økonomimedarbejdere spille en aktiv og meningsfuld rolle i implementeringen af de store reformer – fx i ældreplejen, sundhedsvæsnet og klimaområdet? I denne session zoomer vi ind på økonomifunktionens opgave som både styringspartner og udviklingsspiller. Vi ser på, hvordan økonomidata, analyser og dialog kan bruges strategisk i samspil med ledere og fagpersoner – og hvordan du som økonomimedarbejder kan bidrage til at sikre, at reformerne ikke bare bliver papirtigre, men får reel effekt i praksis.

// opdateres

Læs mere Læs mindre
 

Praktiske informationer

Den 3. december 2025

ODEON
Odeons Kvarter 1
5000 Odense

Prisen er 2.500 kr. ekskl. moms pr. deltager.

Hvis du er nuværende eller tidligere kommunom- eller sundhedskommunomstuderende, får du 25 % rabat.

Den 3. oktober 2025.

Tilmeldingen er bindende, efter fristens udløb.

Du kan tilmelde dig efter fristen, hvis der er ledige pladsern

 

 

Kontakt

Har du spørgsmål til Fremtidens administration, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores koordinator Dorthe Bidstrup Jensen hjælpe dig.

Har du spørgsmål til programmet eller andre ting, er du meget velkommen til at kontakte vores konferenceansvarlige Anne Skjelborg.

 

Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen