Forstå kunstig intelligens og de store sprogmodeller såsom ChatGPT og Copilot, og bliv klogere på, hvordan du kan udnytte det til din fordel. Få relevante kompetencer og forståelse for, hvad kunstig intelligens kan anvendes til i en kommune, og vær med til at skabe værdi for dig, din arbejdsplads og borgere.

Styrk dine kompetencer inden for AI

Læs mere Læs mindre

Med lanceringen af ChatGPT og andre store sprogmodeller, har kunstig intelligens for alvor også fundet vej til kommunerne.  

Nu handler det ikke længere kun om smarte chatbots, som teknisk er integreret i de kommunale fagsystemer, men også om, hvordan kommunerne kan anvende ChatGPT, Copilot og andre modeller til både det nære og det produktive.  

Der er uanede muligheder med det, vi kalder generativ kunstig intelligens, i dine arbejdsopgaver. Forestil dig, hvis du i stedet for at arbejde mere, kunne arbejde smartere. 

I Kommunernes AI-skole har vi udviklet kurser og en stor konference om kunstig intelligens til dig, der er medarbejder, leder, en del af direktionen eller politiker. Vi tager udgangspunkt i de problemstillinger, der fylder i din hverdag, så du kan få en forståelse for, hvordan du kan udnytte kunstig intelligens til din fordel.

Se optagelse af vores infomøde, hvor vi fortæller om Kommunernes AI-Skole.

Læs mere Læs mindre
 

Forløb for medarbejdere og ledere

Læs mere Læs mindre
AI: Train the trainer
Ansatte i kommunerne, der skal lære andre op i brugen af generativ kunstig intelligens, har en afgørende rolle i at udvikle og styrke deres kollegers kompetencer. At få træning i effektive undervisnings- og formidlingsmetoder åbner op for en bredere ...
Startdato
4. juni 2024, 23. oktober 2024
Sted
Herlev, Aarhus
Varighed
1 dag
AI: Nye opgaver - hvad ændrer sig?
Kom og mød Bent Dalager - som fortæller om mødet mellem mennesker og maskiner i det kommunale Danmark
Startdato
12. juni 2024, 26. september 2024
Sted
Online
Varighed
2 timer
AI: Gør din kommune visuel - lav billeder med Generativ AI
Brugen af kunstig intelligens til at skabe billeder kan åbne døren for nye muligheder i din kommunale hverdag
Startdato
3. september 2024, 10. september 2024
Sted
Herlev, Aarhus
Varighed
1 dag
AI: Forstå juraen
Hvordan sikrer vi, at fx ChatGPT bruges på en måde, der respekterer borgernes privatliv, og at vores brug af den ikke bryder nogen regler om beskyttelse af personlige oplysninger? Med andre ord, hvordan beskytter vi borgeres personlige oplysninger, n...
Startdato
11. september 2024
Sted
Online
Varighed
2 timer
AI: Det gode prompt
Kommunernes AI skoles populære kursus - AI: Det gode prompt. Kurset giver dig en grundlæggende forståelse for, hvad ChatGPT og andre store sprogmodeller er, og hvordan du kan udnytte ChatGPT - eller Copilot - til din fordel i dit daglige arbejde.
Startdato
18. september 2024, 25. september 2024
Sted
Herlev, Aarhus
AI: Organisation under forandring - din ledelseopgave under udvikling
I en tid med konstant forandring og udvikling i kommunerne bliver brugen af kunstig intelligens - herunder generativ kunstig intelligens - afgørende.
Startdato
24. september 2024
Sted
Aarhus
Varighed
1 dag

AI: Alt det vi ikke har tænkt på endnu....

Har du et bud på fremtidige forløb i Kommunernes AI-skole? Vi er hele tiden i dialog med kommunerne om nye behov og tendenser. Skriv til os med dit forslag.

 

Forløb for direktioner

Læs mere Læs mindre
AI: En organisation med generativ AI
Med Kunstig Intelligens (AI) bliver det nødvendigt at tænke anderledes om, hvordan teknologi bruges i kommunens arbejde. Den kommunale direktion skal være klar og bevidst om, hvordan man kan omfavne og guide en ændring i måden, vi bruger teknologi på...
Startdato
22. oktober 2024
Sted
Herlev
Varighed
1/2 dag
 

Forløb for politikere

Læs mere Læs mindre
AI: Introduktion til AI for politikere i kommunen
Hvordan udvikles fremtidens kommunalpolitik i mødet mellem politikere og teknologi? Kunstig intelligens kan skabe et fundament for mere informerede og effektive beslutningsprocesser i kommunalbestyrelsen.
Startdato
9. oktober 2024, 22. oktober 2024
Sted
Herlev, Aarhus
Varighed
3 timer
AI: Den politiske ledelsesopgave?
AI er ikke blot en teknologi; det er en potentiel forandring af arbejdsprocesser i kommunen. Derfor er det afgørende for kommunalpolitikere at forstå, hvordan generativ AI - og AI generelt - kan forme opgaveløsningen i kommunen.
Startdato
10. oktober 2024
Sted
Aarhus
Varighed
3 timer
 

Konference om kommunal AI

I 2024 holder Kommunernes AI-skole landets største konference om Kunstig Intelligens. 
Konferencen er henvendt til dig, der arbejder i en kommunal organisation. Det bliver en dag, hvor vi flyver internationale eksperter til landet. Don't miss out!

Som deltager får du:

  • Inspirerende oplæg fra ind og udland
  • Nyeste viden inden for AI
  • Fremtidsaspekterne i AI 
  • Etiske og juridiske problemstillinger

Programmet offentliggøres snart.
 

ai2

Giver ChatGPT overhovedet mening i mit arbejde?

Med stor sandsynlighed ja! Du kan bruge ChatGPT og andre generative intelligenser til at skarprette en mail, læse korrektur, brainstorme, sætte information op i en tabel og meget mere. Kun din kreativitet sætter grænser. Her er to tænkte ekspempler:

Du er leder...

...af et botilbud i en større kommune, og du tager altid udgangspunkt i jeres sidste stillingsopslag i WORD, når du skal slå en ny stilling op. Her kan én af sprogmodellerne hjælpe dig – dels med at lave et nyt, mere inspirerende og kreativt opslag, og samtidig får du også hjælp til de 5 bedste spørgsmål at stille til selve ansættelsessamtalen.  

Du er skolesekretær,...

...og skal lave et opslag på AULA om skolepatruljen. Dine tidligere opslag er ikke læsevenlige nok for fx de store elever. De reagerer ikke på dine beskeder. Her kan én af de store sprogmodeller hjælpe dig, når du sætter den i rollen som en stor dreng fra 8. klasse, så du får skabt et opslag som rent faktisk rammer din målgruppe.

Kunstig Intelligens ordbog

Der er mange nye ord og begreber i forbindelse med den nye bølge af kunstig intelligens. Her har vi samlet de mest brugte ord.

En sprogmodel er et computerprogram eller en kunstig intelligens, der er trænet til at forstå og generere menneskelige sprogtekster. I en kommunal sammenhæng kan sprogmodeller bruges til at automatisere opgaver som tekstgenerering, sprogoversættelse og chatbots for bedre kommunikation med borgere og ansatte. 

AI står for den engelske betegnelse artificial intelligens. På dansk kalder vi det Kunstig Intelligens. Det er en kompleks størrelse, der har et formål; at skabe en maskine som kan efterligne menneskelig intelligens.

AI kan analysere, lære og træffe beslutninger på samme måde, som vi mennesker gør.

Generativ kunstig intelligens handler om teknologier, der er i stand til at generere indhold, såsom tekst, billeder eller musik, baseret på tidligere data og mønstre. I en kommunal sammenhæng kan dette bruges til at automatisere oprettelse af rapporter, opslag til fx sociale medier eller andre former for kreativt indhold.

ChatGPT, Midjourney og Bing Chat er alle generativ kunstig intelligens.

En prompt er en form for input eller kommando, der gives til en sprogmodel eller anden software for at anmode om en bestemt handling eller information.

I en kommunal sammenhæng kan en prompt bruges til at indstille, hvad en sprogmodel skal skabe, fx. en anmodning om at oprette en vejledning på ældreområdet eller komme med bud på hvordan en borger ville modtage en besked. 

Der er mange juridiske forhold, fx ophavsret, aktindsigt, personoplysninger etc., som man skal være opmærksom på, når man bruger generativ AI.

En AI Chatbot er et stykke software, der interagerer med et menneske via skrift. Den er ofte indlejret på hjemmesider for at besvare kundehenvendelser uden behov for menneskelig interaktion. 

Det er ofte store webshops som bruger AI Chatbots, men det kan også blive en vigtig brik i at hjælpe borgere hurtigere.

Kontakt os

Har du spørgsmål til vores forløb og hvordan de kan tilpasses dine krav, så tøv ikke med at kontakte os.

Sammen kan vi forme en fremtid for dig og din kommune, hvor kunstig intelligens spiller en central rolle i transformationen. 

Start din rejse mod en mere intelligent fremtid i dag! 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard