Få viden om og redskaber til design og udvikling af business cases for sociale investeringer, så du bliver i stand til at understøtte din kommunes arbejde med sociale investeringer.

Hvorfor et kursus om business cases for sociale investeringer?

Sociale investeringer er tiltag, der sigter mod at styrke udsatte målgruppers færdigheder og muligheder for at være en del af samfundet. Sociale investeringer kan derfor både skabe effekter for målgruppen og økonomiske gevinster for kommunen, hvis investeringen bygger på en veldesignet intervention og en solid business case. Dette kan imidlertid være en udfordring, fordi der er usikkerhed og risici forbundet med investeringer. Med dette kursus får du viden og kompetencer til at indgå i din kommunes arbejde med sociale investeringer. Mere konkret lærer du på kurset, at:

  • Designe en forandringsteori for en social investering, så investeringen dels kan implementeres i praksis, dels skaber de forventede effekter,
  • Lave en solid business case, der tager afsæt i realistiske situationer fra kommunal praksis.
  • Håndtere situationer i dit analysearbejde med begrænset viden, fx hvor du ikke har viden om andre kontekster, hvor der er foretaget lignende investeringer, og
  • Identificere og håndtere de væsentligste risici i forbindelse med sociale investeringer.

Ofte samler opmærksomheden sig om risiciene i forhold til effekterne af investeringen, men forskningen har også identificeret en række risici i forbindelse med dels implementeringsfasen, dels realiseringen af de økonomiske gevinster. Disse risici bliver du ligeledes klogere på med dette kursus.

På kurset får du også skabeloner og eksempler tilpasset sociale investeringer i en kommunal kontekst, som du kan overføre til din egen kommune efter kurset.

Kurset består af to online-kursusdage fra kl. 09.00 – 14.00

Undervisere/oplægsholdere

Karsten Storgaard Bjerre har solid erfaring med sociale investeringer. Siden 2018 har han arbejdet på et erhvervs-ph.d.-projekt om sociale investeringer på børneområdet i danske kommuner bl.a. i partnerskab med 12 kommuner. Forud for dette har han arbejdet med økonomi og effekter på de offentlige velfærdsområder som konsulent, embedsmand og offentlig leder gennem 15 år fordelt på Rambøll Management Consulting og Københavns Kommune. I Københavns Kommune har han bidraget til at udvikle og implementere et større antal investeringsforslag, og under ph.d.-projektet har han studeret en række investeringsforslag fra Danmark, Sverige, Finland og UK.

Marie Elisabeth Andersen arbejder med faglig og økonomisk styring på særligt de specialiserede socialområder. Marie har bl.a. foretaget sagsanalyser i en lang række kommuner med fokus på faglig praksis på myndighedsområdet og sammenhæng til de økonomiske perspektiver og hvordan man får mest muligt effekt ud af indsatserne.

3.900 kr.
Sted og startdato
Online: 5. oktober 2023
Varighed: 2 dage
Se alle dage og tidspunkter
Online
1. del: 02.11.2023 kl. 09:00 - kl. 14:00
2. del: 05.10.2023 kl. 09:00 - kl. 14:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning og elektronisk materiale.

Opnå 10 % rabat ved tilmelding af flere deltagere fra samme kommune - max. 4 deltagere fra samme kommune.

Faktura på totalbeløbet sendes efter fristens udløb. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne.

Er du i målgruppen?

Målgruppen for kurset er udviklingskonsulenter, projektledere og økonomikonsulenter, der arbejder med sociale investeringer, eller som forventer at skulle arbejde med det fremadrettet. Kurset er relevant, uanset om du i forvejen har kendskab til/erfaring med den socialøkonomiske investeringsmodel SØM

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

(1500x950_webfokus_NAIB)
Konsulent
Nanna Ibsen
LJB
Koordinator
Lena Judith Buckflash