Selvom du ikke kan tegne, kan få simple visuelle greb styrke kreativiteten og skabertrangen på dit møde eller din workshop. Det siger chefkonsulent Katrine Brenner, der underviser i grafisk facilitering og selv anvender det med stor succes, når hun faciliterer workshopper og processer.
Udgivet den 24-11-2020

Katrine Brenner er chefkonsulent i Komponent. Hun underviser bl.a. på et Komponents endagskursus i grafisk facilitering, hvor du lærer tegnetips og -tricks, der skruer op for kreativiteten og skabertrangen på dit møde. Så må hun være en fremragende tegner, tænker du nok. 

Men nej. Faktisk tegner Katrine ikke bedre end gennemsnittet. Hun bøvler med perspektiver, og hun kan ikke tegne en redningsvest, om hendes liv så afhang af det.

Se bare her: 

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Tegning af et hus

Men hvordan kan hun så undervise på et kursus i grafisk facilitering? 

En værktøjskasse – ikke kunst

– Grafisk facilitering er ikke kunst, og du behøver ikke være kreativt anlagt. I virkeligheden er grafisk facilitering en værktøjskasse med nogle simple, velafprøvede og veldefinerede figurer og former, som du træner, sætter sammen og bruger i kontekst, fortæller Katrine Brenner. 

Hun anvender grafisk facilitering i undervisningen, i oplæg og når hun faciliterer processer i kommuner og regioner. Her oplever hun, at det er nemmere at fastholde deltagernes interesse, når hun anvender grafisk facilitering:

– Når man faciliterer et møde eller en workshop, vil man gerne have deltagernes fulde opmærksomhed. Men når man kæmper mod smartphones og overspringshandlinger, kan det nogle gange være svært at drive processen derhen, hvor man gerne vil. Man har brug for at engagere deltagerne, og her fungerer grafisk facilitering utrolig godt, siger hun og fortsætter: 

– Kombinationen af ord og billeder hjælper hjernen til at bearbejde indtryk. Når vi får billeder på samtalen, giver den hurtigere mening, og det bliver nemmere for deltagerne at byde ind. Grafisk facilitering øger simpelthen kreativiteten og skabertrangen blandt de, der deltager i processen.

Se en kort video om kurset her: 

Læs mere Læs mindre


Lær teknikkerne på Komponents kursus

Vores kursus i grafisk facilitering er en introduktion til grundlæggende tegneteknikker. Allerede efter et par timer vil du være bedre til at bruge grafiske virkemidler, og du vil opleve, hvor stærk effekt det har på tilhørerne, når du anvender grafisk facilitering i din præsentation. 

Endagskurset er for alle, der afholder møder og workshops med medarbejdere, kollegaer eller borgere. Du kan f.eks. være leder, HR-konsulent, projektleder, procesfacilitator eller jobcentermedarbejder.

Læs mere Læs mindre

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

KB
Chefkonsulent
Katrine Brenner