Som kommunal byggesagsbehandler medvirker du til realisering af erhvervslivets vækstplaner og bidrager til at gøre borgernes drømme om det gode liv til virkelighed, når de bygger til, bygger om eller bygger nyt.
Du har derfor en central rolle som sparrings- og samarbejdspartner inden for de servicemål og rammer, der er opstillet kommunalt som dit vilkårs- og mulighedsrum.
Det betyder i praksis, at du skal mestre både lovgivning og den løsningsfokuserede dialog for at lykkes som kommunal byggesagsbehandler.
På uddannelsen Den Kommunale byggesagsbehandler – Grundlæggende, får du styr på det formelle grundlag for god og korrekt byggesagsbehandling, med afsæt i en tematisk gennemgang af byggemyndighedens retsgrundlag, herunder Byggeloven, Bygningsreglementet og de grundlæggende forvaltningsretlige principper.
Undervisningen er er blanding af undervisning, caseoplæg, dialog og kollegial sparring i et trygt læringsrum.
Bemærkninger
Vi gør opmærksom på at det er et krav, at man har minimum ½ års erfaring for at deltage i dette modul.
Da der på kurset også lægges vægt på den praktiske opgaveløsning, bedes du medbringe en bærbar PC.
Du bedes medbringe byggelov, planlov, bygningsreglement, lommeregner og målepind.
Undervisere
- Chefkonsulent, Juridisk koordinator Lisbet Lorenzen
- Afdelingsleder Thomas Frydensbjerg
- Fagkoordinator Michael Borup Lund
Kurset er tilrettelagt i samarbejde med Forum for Danske Bygningsmyndigheder.
Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning samt overnatning i enkeltværelse. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristen.
Målgruppen er nye og mindre erfarne byggesagsbehandlere. For at få det fulde udbytte af kurset, er det et krav, at man har minimum 6 måneders erfaring. Vi anbefaler også, at man har relevant faglig uddannelse.
Da der på kurset også lægges vægt på den praktiske opgaveløsning, bedes du medbringe en bærbar PC.
Du bedes medbringe byggelov, planlov, bygningsreglement, lommeregner og målepind.
Opbygning af byggesagsbehandleruddannelsen
Byggesagsbehandling - grundlæggende (modul 1)
Her får du styr på det formelle grundlag for god og korrekt byggesagsbehandling, med afsæt i byggemyndighedens retsgrundlag, Bygningsreglementet og de grundlæggende forvaltningsretlige principper.
Byggesagsbehandling - kontrol og service (modul 2)
På dette modul går vi i dybden med planloven og dennes kobling med byggeloven. Vi arbejder desuden med juraen i de skønsmæssige afgørelser og konsekvenser.
Byggesagsbehandling 3 - den erfarne byggesagsbehandler
På overbygningen fordyber vi os i myndighedsrammen, komplekse byggesager og håndhævelsessager, så du efterfølgende kan stå skarpt juridisk og bidrage med kvalificeret sparring til kolleger.
Målgruppe
Byggesagsbehandling modul 1 henvender sig til dig, som er ny og mindre erfaren byggesagsbehandler. For at få det fulde udbytte af kurset, er det et krav, at du har minimum 6 måneders erfaring. Vi anbefaler også, at du har relevant faglig uddannelse.
Program
Afdelingsleder Thomas G. Frydensbjerg
Fagkoordinator Michael Borup Lund
Afdelingsleder Thomas G. Frydensbjerg
Fagkoordinator Michael Borup Lund
Afdelingsleder Thomas G. Frydensbjerg
Fagkoordinator Michael Borup Lund