Økonomidirektørforeningen har igen i år fornøjelsen af at invitere medlemmer, samarbejdspartnere og udvalgte leverandører til årsmøde.

Årets årsmøde sætter fokus på de store bevægelser, der præger kommunal økonomi og ledelse i disse år: global uro, grøn omstilling, reformpres og politiske skift.

Førstedagen byder på økonomisk og geopolitisk udsyn samt perspektiver på den offentlige sektors rolle i en bæredygtig omstilling. Om eftermiddagen rettes blikket mod kommunalvalget 2025 og det politiske landskab, der følger i kølvandet – med fokus på samspillet mellem kommunalbestyrelser og forvaltning. Dagen afsluttes med refleksioner over strategisk ledelse i komplekse organisationer.

Andendagen stiller skarpt på reformer og implementering – særligt med afsæt i sundhedsreformen og Den Grønne Trepart. Årsmødet rundes af med et blik på fremtiden og demokratiets tilstand i en verden under forandring.

Du kommer bl.a. til at høre:

Carl Johan Dalgaard, overvismand
Lone Dencker Wisborg, tidligere dansk ambassadør i NATO og fhv. ambassadør i USA.
Lars Frelle, departementschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Thomas Egebo, CEO i Energinet og tidligere departementschef
Anders Panum Jensen, underdirektør og områdedirektør for Grøn Trepart, Landbrug & Fødevarer
Lars Midtiby, direktør, Danmarks Naturfredningsforening 
Clement Kjærsgaard, journalist og tv-vært

Årsmødet styres vanen tro af Nynne Bjerre Christensen.

Vi glæder os til at se dig i København.

// ØDF’s bestyrelse

 

Varighed: 2 dage
Se hvad prisen inkluderer

Prisen inkluderer ophold, forplejning og overnatning

Pris pr. deltager, medlemmer: 5.500 kr. ekskl. moms. 
Pris pr. deltager, samarbejdsparter: 6.500 ekskl. moms. 
Pris pr. deltager, øvrige: 7.500 ekskl. moms.

 

Dag 1 - den 27. november

Læs mere Læs mindre

09.00    Ankomst og morgenmad

09.40    Velkomst og rammesætning af årsmødet 
// Eddie Dydensborg, formand for ØDF og økonomidirektør, Aarhus Kommune
// Nynne Bjerre Christensen, konferencier

09.50    Status på dansk økonomi 2025
// Carl Johan Dalgaard, overvismand

10.50    Kort pause

11.05    Danmark (og kommunerne) i en global brydningstid: Mellem velfærd og geopolitik
Verden er i opbrud. Fragmentering, stormagtsrivalisering og økonomisk usikkerhed præger det globale landskab, hvor åbenhed og frihandel ser ud til at vige for protektionisme og magtpolitiske interesser. Kriser i Europas nærområder og geopolitiske spændinger mellem stormagter skaber nye udfordringer – ikke kun på den internationale scene, men også for Danmark og vores kommuner.

Hvordan påvirker en verden præget af forsyningskriser, militære konflikter og øget oprustning vores velfærdsmodel? Står vi over for et skisma, hvor ressourcer i stigende grad skal fordeles mellem sikkerhedspolitik og velfærd? Hvilken rolle spiller kommunerne i en tid, hvor nationale og internationale prioriteringer smelter sammen?

Danmark og det kommunale landskab står ved en skillevej – hvordan navigerer vi i en verden, hvor sikkerhed, økonomi og velfærd i stigende grad bliver et geostrategisk anliggende?

// Lone Dencker Wisborg, tidligere dansk ambassadør i NATO og fhv. ambassadør i USA.

11.50    EU’s grønne vækstplan – investeringer, klima og offentlig styring i fremtidens økonomi
EU’s grønne vækstplan sætter retningen for, hvordan økonomisk vækst skal gå hånd i hånd med klimamål og bæredygtig omstilling. Med investeringer som styringsredskab får den offentlige sektor en central rolle i at omsætte ambitioner til konkret handling – både nationalt og lokalt.

//  Lars Frelle, departementschef, Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

12.30    Frokost
  
13.30   Kommunalvalg 2025 – status på det politiske kommunelandskab
Overblik over vigtigste tendenser og magtforskydninger efter kommunalvalget 2025. Hvem har vundet og tabt, hvilke temaer har præget valgkampen, og hvad betyder resultatet for kommunernes politiske landskab fremadrettet?

// Kasper Møller Hansen, professor, Københavns Universitet.

14.10    Kort pause

14.25  Efter valget: Goddag til en ny kommunalbestyrelse (og til en ny valgperiodes samspil mellem kommunalbestyrelse og forvaltning) 
De kommunalbestyrelser som bliver valgt ved kommunalvalget 2025, skal i den kommende valgperiode navigere i en verden af komplekse reformer og styringsstrukturer. Derfor bliver det også essentielt for dem med en god onboarding. En onboarding hvor ikke mindst forvaltningen spiller en væsentlig rolle i at støtte kommunalbestyrelsen i forståelsen af kommunens økonomiske og styringsmæssige udfordringer. Modtagelsen af den nye kommunalbestyrelse udstikker samtidig rammen for den kommende valgperiodes samarbejde mellem kommunalbestyrelse og administration – et samarbejde der skal være velfungerende for at sikre en effektiv implementering af reformerne og opnå de ønskede resultater på lokalt niveau.

// Ulrik Kjær, professor, Syddansk Universitet

15.05     Pause – tjek mails og tjek ind

15.45    Ledelse med retning i en kompleks virkelighed
Hvordan udøver man strategisk og personlig ledelse i et krydspres af fagligt ansvar, samfundshensyn og store forventninger? Tidligere departementschef og nuværende CEO i Energinet, Thomas Egebo deler sine erfaringer med at lede store organisationer med samfundsopgave og høj kompleksitet – i samtale med Nynne Bjerre Christensen. En refleksion over at skabe bevægelse, tage ansvar og træde i karakter som topleder i en tid, hvor retning og integritet er vigtigere end nogensinde.

// Thomas Egebo, CEO i Energinet og tidligere departementschef i samtale med nynne Bjerre Christensen

16.45    ØDF’s generalforsamling – for medlemmer

18.30    Drinks før middagen

19.00    Middag inkl. underholdning
 

 

Læs mere Læs mindre

Dag 2 - den 28. november

Læs mere Læs mindre

08.30    Rammesætning af dagen 
// Nynne Bjerre Christensen

08.35    Fra vision til virkelighed – kunstig intelligens i det offentlige
Regeringens digitale taskforce har sat en ambitiøs retning med det nye målbillede for kunstig intelligens i den offentlige sektor. Men hvad indebærer det i praksis? Oplægget giver overblik over de nationale pejlemærker og udfolder, hvordan kunstig intelligens kan understøtte opgaveløsning, beslutningsprocesser og prioritering i kommunerne.

09.10    Pause

09.25  Ledelses- og styringsmæssige perspektiver i Sundhedsreformen 
Sundhedsreformen har potentiale til at ændre den danske sundhedssektor markant, og dens implementering kræver en grundig forståelse af både ledelses- og styringsperspektiver. I dette oplæg deler Mickael Bech sine indsigter i, hvordan reformen vil påvirke ledelsen i sundhedsvæsenet og de styringsmæssige udfordringer, der følger med dens gennemførelse.

Hvordan kan sundhedssektorens ledere tilpasse sig de nye rammer, og hvordan sikres en effektiv og sammenhængende styring på tværs af sektorer og niveauer? Mickael Beck giver et praktisk og analytisk blik på de organisatoriske ændringer, der kræves for at maksimere reformens effekt, samt de ledelsesmæssige kompetencer, der bliver nødvendige for at håndtere forandringerne.

// Christian Bøtcher Jacobsen, professor, Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse, Aarhus Universitet

10.05   Den Grønne Trepart: Fra aftale til handling
Hvad sker der, når Danmarks landkort tegnes om af de grønne treparter? I dette kombi-oplæg tager vi temperaturen på fremtidens landskab med repræsentanter fra både Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening. Hvorfor er de med i aftalen, og hvad betyder den for Danmarks arealer om fem år? Er frivillige aftaler vejen frem, bliver landmænd morgendagens energi-handlere, og er jorden det nye "sorte guld"?

// Anders Panum Jensen, underdirektør og områdedirektør for Grøn Trepart, Landbrug&Fødevarer

// Lars Midtiby, direktør, Danmarks Naturfredningsforening 

10.50    Pause
 

11.05    Kan demokratiet tabe? - De næste 25 års verdenshistorie:
Siden Ukrainekrigens begyndelse i februar 2022 har Europa – og resten af verden – måttet erkende, at fremtiden bliver helt anderledes, end vi tidligere troede (eller håbede). Konsekvenserne er større, end de fleste – herunder politikerne – tør indrømme. Er vi på vej mod en ny verdensorden – eller ingen? Og hvad er afgørende for magtfordelingen, herunder rollerne for USA, Kina og Europa?

// Clement Kjærsgaard

11.55    Farvel og tak for i år
// Eddie Dydensborg, formand for ØDF og økonomidirektør, Aarhus Kommune

12.00    Grab ’n go sandwich
 

Læs mere Læs mindre
 

Praktiske informationer

Hvor

Comwell Portside
Alexandriagade 1
2150 København

Hvornår

27.-28. november 2025

Pris pr. deltager, medlemmer: 5.500 kr. ekskl. moms.

Pris pr. deltager, samarbejdsparter: 6.500 kr. ekskl. moms.

Pris pr. deltager, øvrige: 7.500 kr. ekskl. moms.

15. september 2025.

Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

 

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til Økonomidirektørforeningens Årsmøde, er du altid velkommen til at kontakte os.

Har du spørgsmål til din tilmelding, kan vores junior koordinator Ida Charlotte Kastrup hjælpe dig.

Har du spørgsmål til progrogrammet eller andre ting, er du velkommen til at kontakte vores konferenceansvarlige Anne Skjelborg.

Anne Skjelborg
Konference- og eventansvarlig
Anne Skjelborg
1500x920_IDKA
Juniorkoordinator - Kurser og konferencer
Ida Charlotte Kastrup