Der er behov for at inddrage børnene og tage barnets perspektiv i socialsager, anbringelser, undersøgelser, behandling og terapi. Men hvordan? Rikke Yde Tordrup beskriver sammen med Christina Bergsted Andersen børnebevidning som metode i deres nye bog Barnets Perspektiv.
Udgivet den 05-05-2022

Rikke Yde Tordrup har netop sammen med Christina Bergsted Andersen udgivet bogen Barnets Perspektiv. Bogen er en praktisk og fagligt velfunderet guide til børnebevidning som metode. Bogen viser trin for trin, hvordan du tager barnets perspektiv og understøtter barnets forståelse af egen livssituation ved hjælp af børnebreve. 

Vil du møde de to forfattere og høre dem fortælle mere om børnebevidning som metode og de juridiske aspekter ved anvendelse af metoden? Så tilmeld dig Komponents temadag, hvor de to forfattere giver dig en dybere indføring metoden.

Bevidning af barnet er vigtig for at skabe den sammenhængende livshistorie, som barnet skal bygge videre på gennem hele livet. Udsatte børn og unge mangler især viden om, hvorfor deres forældre ikke kan passe på dem, hvorfor de skal anbringes uden for hjemmet, eller hvorfor de fx kun må have overvåget samvær med deres forældre. Det er en svær opgave at forklare dette, og mange professionelle viger udenom, fordi de mangler redskaber til at gøre det på en måde, der er forståelig, nænsom og omsorgsfuld for barnet.

Sanne, Risbjerg Vestergård er familiekonsulent og hun anvender aktivt børnebevidning i sit arbejde. Hun skriver:

Børnebreve er et vigtigt værktøj i arbejdet med udsatte børn. Skabelonerne til børnebevidning hjælper den professionelle med at skabet et personligt og genkendeligt billede af barnet til barnet. Brevene bevidner, at barnet har sat spor, og at en person har set og anerkendt de spor. De børn, jeg møder i mit arbejde, sætter hver især deres aftryk i mig. Visheden om, at jeg kan sende dem videre med en god fortælling om nogle af de værdier, jeg har oplevet hos dem hjælper mig med at tage afsked på en god måde. selvom der sommetider er til en uvis og ikke nødvendigvis uproblematisk fremtid.

BARNETS PERSPEKTIV er relevant for socialrådgivere, pædagoger, børnepsykiatere, psykologer og alle andre, der arbejder med sårbare og udsatte børn og unge. Bogen er blevet til med bidrag fra en lang række kapaciteter på feltet. Kapitlet om juraen ifm. børnebreve og børneinddragelse er skrevet af jurist Christina Bergsted Andersen.

 

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted