Velkommen til årsmøde 2024 - skræddersyet til dig, der brænder for PPR- området, som administrativ medarbejder.

Komponents årsmøde er ikke blot endnu et kursus - det er det eneste arrangement af sin art, hvor fokus er skarpt rettet mod de administrative medarbejdere på PPR-området. Her er du i centrum for opdateret viden og essentielle færdigheder, sammen med kollegaer fra hele landet. 

Vi tilbyder dig en mulighed for sammen med spændende oplægsholdere og fagfæller at dykke ned i den nyeste viden inden for særligt det juridiske, men også det relationelle og teknologiske felt. Alt sammen skræddersyet til at styrke din arbejdspraksis. 

Undervejs i årsmødet opdaterer du din viden, styrker dit tværkommunale faglige netværk og træner helt konkrete færdigheder indenfor bl.a.  god juridiske praksis, ansvarlig og innovativ brug af kunstig intelligens (såsom ChatGPT ) og værdiskabende relationel koordinering. 

Vi starter med en blød landing, hvor vi lærer hinanden bedre at kende, før vi sætter gang i to dage fyldt med dybdegående viden (om fx barnets lov), refleksion, praktiske øvelser og inspirerende diskussioner. Alt sammen designet til at styrke din håndtering af de udfordringer, du møder i din hverdag som administrativ medarbejder på PPR området. 

Deltagelse i årsmødet er en investering i din faglige og personlige udvikling, men også i din organisation. Efter endt deltagelse vil du stå stærkere i dit arbejdet med komplekse sager og udfordringer og derfor også kunne tilbyde bedre rådgivning, løsninger og service. 

På årsmødet får du: 

  • Opgraderet din viden inden for det juridiske, relationelle og teknologiske felt. 
  • Styrket dit faglige netværk gennem samarbejde og erfaringsudveksling med kollegaer fra hele landet. 
  • Træning i konkrete færdigheder såsom juridisk korrekt håndtering af komplekse sager, anvendelse af kunstig intelligens (f.eks. ChatGPT) og effektiv relationel koordinering. 
  • Personlig udvikling og refleksion med fokus på at styrke din professionelle praksis og håndtere udfordringer i din hverdag som administrativ medarbejder på PPR området. 

Din organisations udbytte: 

  • Styrket medarbejderkompetencer og øget kapacitet til at håndtere komplekse sager og samarbejdsrelationer. 
  • Forbedret kvalitet i rådgivning, løsninger og service over for borgere og samarbejdspartnere. 
  • Fremme af samarbejde og produktivitet gennem tværkommunalt fagligt fællesskab. 
  • Opkvalificerede medarbejdere, der kan bidrage til kontinuerlig forbedring og innovation på PPR området. 
6.975 kr.
Sted og startdato
Middelfart: 2. september 2024
Varighed: 2 dage
Se tid og sted for det valgte forløb
Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart
2. september kl. 9.30 - 3. september 2024 kl. 15.15
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning samt overnatning i enkeltværelse med eget bad og toilet. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter tilmeldingsfristen, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter tilmeldingsfristen. 

Hvis du er tidligere Kommunomstuderende får du 10% rabat. 
Først til mølle - 15 % rabat. 

Rabat kan ikke kombineres og men vi trækker den største rabat fra prisen. 

Er du i målgruppen?

Administrative medarbejdere ved PPR og andre faggrupper, som finder kurset relevant.

Det siger andre

”Det bedste på årsmødet er den sparring og faglige netværking, man har med sine faglige kollegaer fra øvrige kommuner. De input, der var omkring fx ny teknologi, har givet mig ny inspiration og energi til at udvikle på de områder, hvor det giver mening – og se anderledes på opgaverne og arbejdsgangene. Jeg vil altid anbefale alle mine administrative kollegaer til at deltage i årsmødet, da vi får en masse ny viden, sparring og fagligt netværk med retur, som inspirer og motiverer,"

Dorthe Thuesen
Adm. medarbejder i Pædagogisk Psykologisk Udvikling – PPU, Vejen Kommune

Program

Ankomst og morgenmad
Blød landing med tid til en lækker morgenmad inden vi går i gang med dagens program.
Velkomst og fælles landing
Vi starter årsmødet med en varm velkomst og en fælles kickstart af et par spændende dage præget af ny viden, nye forbindelse, refleksion og læring. Alt sammen i tæt kobling til jeres egen praksis.
Ved kursusleder Mia Nyborg Jørgensen, Komponent
Pause
“Fælles børnesyn” - en konsekvens af barnets lov
Barnets lov, som trådte i kraft 1. januar 2024, bygger på et nyt og tidssvarende børnesyn, hvor børn er eksperter på eget liv, og ligesom alle andre skal lyttes til og have indflydelse på beslutninger, der betyder noget for dem. Vi sætter fokus på Barnets lov og dens betydning for de samarbejder I indgår i. Vi skal drøfte børnesynet i jeres arbejde og sparre med hinanden om, hvordan det nye tidssvarende børnesyn, skal reflekteres i vores tilgange i dialogerne med børn og forældre.
Underviser: Lene Hausted er chefkonsulent i Komponent. Hun arbejder med børn- og ungeområdet og har været projektleder på et stort partnerskab om reformen Børnene Først, hvor børnesyn og inddragelse af børn er et stort fokusområde.
Hun vil bruge sin viden til, at inspirere til refleksioner over din tilgang i kontakten med børn og forældre.
Frokost
Vi byder på lækker frokost i restauranten, og vi har indlagt lidt ekstra tid, så I har mulighed for at gå en tur i de smukke omgivelser - få frisk luft til hovedet – og hente ny energi til eftermiddagens program.
Juridisk update med fokus på bl.a. praksisændringer, ny lovgivning og gode interne processer
I bliver opdateret på nyeste lovgivning, de seneste praksisændringer og lovgivningsmæssige fortolkninger, der påvirker arbejdet på PPR området. Vi ser på konkrete eksempler og gode praksisser, som kan hjælpe jer med at styrke jeres juridiske forståelse og interne processer. Vi opfordrer jer samtidig til at indsende juridiske temaer og spørgsmål (deadline d. 15. juni), som I gerne vil have afklaring på - så vi kan sørge for, at I kommer godt omkring centrale juridiske aspekter af jeres arbejde og bliver rustet jer til fremtidige udfordringer.
Cand. jur. Anita Klindt, Klindt Consult
Pause
I har nu mulighed for at tjekke ind på værelserne og slappe af, inden vi mødes til en lækker middag.
Middag
Vi serverer en lækker to-retters menú i restauranten med et glas vin/øl/vand til. Efter middagen vil der være mulighed for at runde dagen af sammen i mere afslappede omgivelser med en kop kaffe og lidt sødt til. Trænger man mere til en gåtur, ro på eget værelse eller noget helt tredje, så er det også en mulighed.
Morgenmad
Netværk & Sparring
Vi indleder dag to med en session, hvor I udnytter, at I er samlet med kollegaer fra hele landet, som I kan dele og diskutere konkrete udfordringer og succeser med – og derigennem løfte jeres faglige niveau. Vi skaber sammen et inspirerende rum, hvor I får mulighed for at udvikle jeres interne netværk, dele viden og erfaringer og sammen bidrage til et værdifuldt udvekslingsforum.
Pause
Bedre tværgående samarbejde med relationel kapacitet
Pak skyklapperne væk. Løft blikket. Skab samarbejdsrum. Rammesæt et øget kendskab til hinanden og lyt. Det er nogle af komponenterne til mere kvalitet og effekt i opgaveløsningen med bedre samarbejde.
Men hvordan skaber vi i praksis de bedste rammer for tværgående samarbejde, når den kommunale hverdag også byder på økonomiske barrierer, forskellige fagligheder og modarbejdende incitamentsstrukturer? Kom og få viden om og inspiration til at lykkes bedre med tværgående samarbejde.

Rasmus Rossel er en kapacitet inden for tværgående samarbejde og har som chefkonsulent beskæftiget sig med tværgående ledelse og samarbejde på alle kommunale ledelsesniveauer og på alle kommunale velfærdsområder.
Rasmus har solid konsulenterfaring og erfaring som medarbejder, leder, administrerende direktør, coach og mentor.
Frokost
ChatGPT-Hackathon
På vores årsmøde i 2023 fik deltagerne en hurtig indføring i, hvordan man bruger ChatGPT. I år går vi skridtet videre og holder en sjov "ChatGPT-Hackathon. Her vil I, i mindre grupper, arbejde sammen om at løse konkrete udfordringer, som I støder på i jeres dagligdag – og få hjælp af ChatGPT.

I løbet af hackathon'en får I mulighed for at eksperimentere med kunstige intelligens og finde kreative løsninger sammen med jeres kolleger. Når I er færdige præsenterer vi de resultater, I hver især har opnået.

Komponents Hackaton er sjov mulighed for at dele jeres idéer, lære fra hinanden og det kræver ingen forudgående erfaring med ChatGPT – det lærer vi undervejs. Vi ser frem til at se, hvad I kan opnå og hvordan I kan forbedre jeres daglige arbejdsgange ved hjælp af ChatGPT.

Konsulent Theis Rubinke Sørensen, Komponent
Farvel og på gensyn til næste år
Kursusleder
Specialkonsulent Mia Nyborg Jørgensen, Komponent

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

AH
Koordinator
Aida Hadzimahovic Buzdalek
Billede af AMHB
Chefkonsulent
Anne Mette Holme Bertelsen