Et dybdegående kursus i Forvaltningsretten – med fokus på de mest centrale begreber

Kurset sætter spot på grundlæggende forvaltningsretlige forhold, grundlæggende datasikkerhed og konkrete principper med særligt fokus på notatpligt, journalisering og behandling af personfølsomme data. Deltagerne bliver sat i stand til at tage ansvaret for journaliseringen, og bliver skarpe på hvordan kommunen skal behandle fx personfølsomme oplysninger.

Efter kurset kan deltagerne fungere som sparringspartner for fx ledelsen i forhold til forhandlings-, vejlednings og rådgivningsopgaver i forbindelse med journalisering og dertil knyttede forvaltningsretlige principper. Det er undervisning, hvor kursisternes spørgsmål og erfaringer inddrages aktivt.

På kurset gennemgås de grundlæggende forvaltningsprincipper:

  • Grundprincipperne i Offentlighedsloven og Forvaltningsloven -herunder god forvaltningsskik
  • Grundlæggende journaliseringsprincipper
  • Sikring af borgernes retssikkerhed
  • Forsvarlig databehandling

Der lægges op til praksisnær undervisning begge dage, hvor kursisternes spørgsmål og erfaringer inddrages aktivt.

I kan også gøre som mange andre kommuner har gjort – nemlig hente kurset hjem til egen kommune. Så arbejder vi med de grundlæggende forvaltningsretlige forhold, grundlæggende datasikkerhed og konkrete principper med særligt fokus på notatpligt, journalisering og behandling af personfølsomme data – i jeres lokale perspektiv.

Vi kan med sikkerhed love at forløbet vil udgøre rammen for et par dage fyldt med indsigt, viden og faglig inspiration.

Undervisere/ Oplægsholdere

Underviser er borgerrådgiver Kresten Gaub, Roskilde Kommune.

Kresten er uddannet jurist med mangeårig erfaring fra den offentlige forvaltning – både den statslige og den kommunale. Han har igennem adskillige år undervist i sagsbehandlingsreglerne på både universitetsniveau og på skræddersyede kurser og moduler for enkelte kommuner og institutioner, ligesom han har været konsulent på forskellige lærebøger om bl.a. de forvaltningsretlige sagsbehandlingsregler og socialforvaltningsret

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning. Kurset udbydes som eksternatforløb. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart.

Er du i målgruppen?

Kurset henvender sig til alle, der arbejder med sagsbehandling i henhold til de forvaltningsretlige principper, borgernes rettigheder og de retslige sikkerhedsprincipper

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard