- Et kursus til dig som leder, hvor du får løsninger til at fastholde og udvikle jeres arbejdskraft med særligt fokus på seniormedarbejderne!

Seniormedarbejdere er værdifuld arbejdskraft, så hvordan motiverer du dem til at blive på arbejdsmarkedet? 
Tag en dag ud af kalenderen og få inspiration og viden om, hvordan du som leder kan få dine seniormedarbejdere til at blive længere i arbejdet - til gavn for borgere, kolleger og hele vores samfund. 

Hvis vi må bruge en dag sammen med dig, så kan du få succes med at fastholde og udvikle jeres seniormedarbejdere - hvad enten du er leder på dagtilbudsområdet, sundhedsområdet eller et helt tredie område! Lad os lære af hinanden....

 

Dit udbytte:

 • Input til, hvordan du leder seniormedarbejdere
 • Forståelse for, hvordan senkarrieren på forskellige måder kan hænge sammen med overgangen til den næste livsfase
 • Genopfrisket seniorpolitikken på din arbejdsplads, eller hvis din arbejdsplads ikke har en seniorpolitik, så ved du, hvad den kan indeholde, og hvordan du kan arbejde med seniorsegmentet
 • Inspiration til hvad senioraftaler kan indeholde, og
 • Viden om og træning i at holde seniorsamtaler.
   

Efter kurset er du klædt på til at medvirke til at øge din organisations evne til at fastholde dygtige medarbejdere med viden og erfaring og reducere arbejdet med rekruttering og oplæring af nye medarbejdere.
Kursusdagen giver også rig mulighed for at udveksle viden og udvide dit netværk.

Kommunerne mangler arbejdskraft, ungdomsårgangene bliver mindre, og befolkningen bliver ældre. Seniormedarbejderne kan vælge at gå på pension eller efterløn, men de kan også vælge at fortsætte med at arbejde nogle flere år. Det valg kan du som leder være med til at påvirke.  
På kurset vil vi arbejde med, hvordan vi får seniormedarbejderne til at blive længere på arbejdsmarkedet. 

 

Vi kommer omkring:

 • Demografien i befolkningen og blandt kommunalt ansatte, udvikling i levealder, og hvorfor seniormedarbejderne er en vigtig medarbejdergruppe.
 • Vi zoomer ind på senkarrieren og ser på, hvordan både arbejdsgiver og medarbejder kan få noget godt ud af senkarrieren. Vi arbejder med, hvordan man leder seniormedarbejdere, og forholder os til, hvad der sker, når senkarrieren er slut. Endvidere ser vi på, hvordan senkarrieren kan hænge sammen med overgangen til den næste livsfase.
 • Seniorpolitikken er et vigtigt redskab, men den er kun noget værd, hvis den bliver brugt. Vi tager udgangspunkt i KL’s seniorpolitik fra 2021, og forholder os til, hvordan vi får seniorpolitikken til at leve på arbejdspladsen.
 • Aftaler med seniormedarbejderne om ændrede arbejdsvilkår kan være med til at fastholde medarbejderne. Vi ser på, hvad man kan, og hvad man ikke kan, indgå aftaler om.
 • Seniorsamtaler er vigtige, når man vil fastholde seniormedarbejdere. Vi arbejder med, hvorfor man skal holde seniorsamtale, og hvad en god seniorsamtale skal indeholde, og vi øver os i, hvordan man gør i praksis.
   

Dagen vil veksle mellem oplæg, gruppearbejde og øvelser. Der bliver mulighed for at udveksle erfaringer undervejs.  På Komponents elektroniske platform – MitKomponent - uploades slides fra dagen samt inspirationsmaterialer: Seniorsamtaler (ledelsesguide), Seniortanker (forberedelse til medarbejderen) og Seniorstrategier (ledelsesguide) udarbejdet af Københavns Universitet / Velliv.

"Vi er pivringe til at anerkende seniorerne"
Seniorer er en eftertragtet gruppe, og kommunerne skal blive bedre til at spørge: "Hvad skal der til for, at I bliver lidt længere"? Læs allerede nu en artikel fra Viden på Tværs om erfaringerne:  "Vi er pivringe til at anerkende seniorerne" | VPT

 

Et godt tilbud!
De første 3 tilmeldte fra samme kommune får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme kommune. 
Og hvorfor ikke sparer transporten – og hente forløbet hjem til egen kommune? Her arbejder vi endnu mere konkret med jeres seniorpolitik og de helt lokale problemstillinger. 
Kontakt os hvis du vil vide mere!

 

Undervisere/Oplægsholdere

Nogle gange har man bare brug for undervisere på en læringsdag, som både kan gøre det fagligt og forståeligt.
Derfor vil du møde én af de største kapaciteter i forhold til seniormedarbejdere i Danmark – og samtidig taler hun et sprog, som du forstår:

Line Visti Andersson har i størstedelen af sin karriere arbejdet med HR, og hun har arbejdet som HR-chef i mange år. Hun har erfaring fra den offentlige og den private sektor samt ngo-verdenen. Line er uddannet coach, jurist og HD(O), og har en MasterClass i psykologi. Line ejer firmaet Et Rigt Liv, se www.etrigtliv.dk.

2.835 kr.
Sted og startdato
København: 29. februar 2024
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
KL-Huset i København
29. februar 2024 kl. 9:00-16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning.

Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Et godt tilbud!

De første 3 tilmeldte fra samme kommune får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme kommune.

Og hvorfor ikke sparer transporten – og hente forløbet hjem til egen kommune?

Her arbejder vi endnu mere konkret med jeres seniorpolitik og de helt lokale problemstillinger. Kontakt os hvis du vil vide mere!

Er du i målgruppen?

Kurset er målrettet ledere på sundhedsområdet med personaleansvar i kommunerne, som ønsker at styrke deres arbejde med at fastholde seniormedarbejdere.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen