22 forventningsfulde ledere fra Aalborg Kommune startede i sidste uge på kommunens nye tværorganisatoriske lederuddannelse.
Udgivet den 21-03-2022

Komponent har i tæt samarbejde med Aalborg Kommune udviklet den nye fælles lederuddannelse målrettet kommunens ledere. Forløbet tager udgangspunkt i grundmodulet ’Det personlige lederskab og forandring’ på Den Offentlige Lederuddannelse (DOL). Ambitionsniveauet er er højt, kommunaldirektør i Aalborg Kommune Christian Roslev siger:

Når det kommer til ledelse, ønsker vi at gøre os særligt umage i Aalborg Kommune. For mig personligt handler ledelse om plads til at vokse, spille andre gode samt sætte tydelig og meningsfuld retning for medarbejderne, så vi sammen giver borgerne den velfærd, de forventer. Vi kommer fra syv forskellige forvaltninger, men er sammen om at udvikle den gode ledelse og gøre Aalborg Kommune til en fantastisk arbejdsplads. Som deltager på Aalborg Kommunes tværorganisatoriske lederuddannelse, får du både styrket dine kompetencer og får værdifuldt indblik i din rolle i den samlede koncern.

I Aalborg Kommune er der fokus på, at kompetenceudviklingen skal styrke lederne i at løfte og løse kerneopgaven, så det skaber størst værdi og effekt for borgerne. Omdrejningspunktet i forløbet er derfor den enkelte leders handlinger og adfærd relateret til kerneopgaven.

Samtidig har lederuddannelsen et stærkt fokus på at skabe sammenhænge mellem modulets læringsaktiviteter og de konkrete daglige udfordringer, som den enkelte leder står med. Derfor vil undervisningen knytte sig til ledernes hverdag og tage afsæt i kommunens igangværende initiativer, beslutninger og forandringer.

Undervejs på modulet har Komponent og Aalborg Kommune valgt at inddrage repræsentanter fra bl.a. kommunens forskellige ledelsesniveauer, som har været med til at skabe inspirerende resultater.

Målet er, at den fælles lederuddannelse klæder lederne i Aalborg Kommune endnu bedre på til at håndtere de komplekse ledelsesmæssige udfordringer og forandringer, som Aalborg Kommune også står over for i de kommende år.

Modulet er skræddersyet til Aalborg Kommune med fokus på:

  • Rollen som den værdiskabende og helhedsorienterede leder i Aalborg Kommune.
  • Et dynamisk personligt ledelsesgrundlag, der bidrager til selvindsigt og udsyn med fleksible tilpasningsmuligheder alt efter din udviklingstakt.
  • Kommunikation og ledelse, der skaber mening og følgeskab hos medarbejderne og effekt for borgerne.
  • Forandring og ledelse i forhold til Aalborg Kommunes nutidige og fremtidige udfordringer, som kræver samarbejde på tværs af fag, opgavesøjler og organisationer.
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Den Offentlige Lederuddannelse 

Med Den Offentlige Lederuddannelse (DOL) får du en praksisnær lederuddannelse med udgangspunkt i din hverdag, dine opgaver og dine udfordringer som leder i den offentlige sektor. 

Smilende leder

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

HTI
Chefkonsulent
Hirse Tikjøb
JR
Studievejleder - DOL
Jane Rasmussen
TOL
Studievejleder - DOL
Tina Olsen