Der stilles i dag krav om stort engagement og høj effektivitet på alle kommunale og regionale arbejdspladser.

Samtidig arbejder både ledere og medarbejdere under et stigende arbejds- og tidspres. Der er derfor et stigende behov for effektive metoder, der kan være med til at forebygge stress og som styrker din koncentrationsevne i pressede situationer.

På læringsdagen får du viden om den evidensbaserede forskning, der viser dig, hvilke metoder du skal anvendes for at håndtere arbejdspres – uden risiko for udvikling af helbredstruende stress. Metoderne kan også give inspiration til din daglige leder, dine kolleger og resten af afdelingen.

På selve læringsdagen kommer vi omkring:

  • Betydningen af samspillet mellem arbejdets indhold og krav og vores personlige egenskaber og ressourcer
  • Hvad der helt konkret forstås ved begrebet ”positiv stress-styring” set ud fra en videnskabelig referenceramme
  • Hvor grænsen går mellem travlhed og stress og hvordan du skelner mellem harmløse symptomer og helbredstruende stress
  • Hvilke adfærds- og reaktionsændringer du skal være opmærksom på hos dig selv og dine kolleger, hvis I er på vej til at udvikle alvorlig stress?
  • Hvordan de typiske advarselssignaler viser sig og hvilke præventive metoder, der virker bedst
  • Om 3 effektive handlestrategier, der kan forebygge stress og styrke din trivsel, sundhed og arbejdsglæde
  • Om forskningsresultater der viser, hvordan du kan være med til at påvirke dit psykiske arbejdsmiljø i en positiv retning
  • Om mentale teknikker der viser dig, hvordan du kan styrke din koncentration under stort arbejds- og tidspres
  • Hvordan du bedst restituerer både fysisk og psykisk. Metoderne kan også bruges til at stoppe indre uro i kroppen og forbedre din søvnkvalitet
  • Hvilke psykologiske metoder du skal anvende, hvis du er typen, der er din egen værste arbejdsgiver og driver ”unødig rovdrift” på dig selv”?

Kurset veksler mellem korte teoretiske oplæg og plenumdebat, hvor deltagerne får mulighed for at diskutere en række handlestrategier, der kan anvendes på en konstruktiv måde efter kurset.
På kurset får du tilbud om at udfylde en videnskabelig baseret stresstest. Testen udfyldes af dig selv og er helt til eget brug.

Undervisere/ Oplægsholdere

Johnny Schultz er cand.psych. med speciale i arbejdspsykologi. Han har en forskningsmæssig baggrund fra Københavns Universitet, hvor han har forsket i konkrete metoder til at styrke det psykiske arbejdsmiljø, så både ledere og medarbejdere oplever et højt arbejdsmæssigt engagement og føler trivsel, sundhed og arbejdsglæde.

Johnny Schultz er indehaver af kursusvirksomheden Stress Management ApS, som har mere end 30 års erfaringer med afholdelser af kurser indenfor Erhvervslivet og den offentlige sektor. Komponent har udbudt kurser i samarbejde med Johnny Schultz i rigtig mange år - altid med høj tilfredshedsscore.

2.835 kr.
Sted og startdato
Odense: 5. november 2024
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Mødecenter Odense
5. november 2024 kl. 9:00-16:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker undervisning, materialer og forplejning. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.

Er du i målgruppen?

Kurset er både for medarbejdere, der oplever et arbejds- og tidspres og som har behov for en række effektive metoder til at forebygge stress og styrke det daglige overskud i både arbejdsliv og privatliv.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard