Har du erfaring med DPSD, men klar til at blive endnu skarpere til at bruge DPSD aktivt i dit arbejde med patientsikkerhed? Så er dette kurset for dig.

Indhold

Med kurset får du redskaberne til at anvende data i Dansk Patientsikkerhedsdatabase (DPSD) på smartere og mere effektive måder.

Du vil få undervisning og konkret træning i, hvordan du udarbejder rapporter i DPSD, der matcher din organisations behov. Du får undervisning i at opsætte automatiske planer, der udsender rapporterne til relevante modtagere, så du kan koncentrere dig om at få skabt læring af hændelserne.

Den 1. juli 2023 er der trådt ændringer i kraft vedrørende rapporteringspligt og alvorlighedsklassifikation. På kurset får du en dybdegående forståelse af, hvordan ændringerne påvirker sagsbehandling og rapportering. Derudover vil vi gennemgå vurdering og bekræftelse af konsekvens og samlet alvorlighed. Og vi vil fokusere på, hvordan ændringerne påvirker datatræk.

Den viden og de færdigheder, du får med fra denne dag, vil give dig et bedre overblik, når patientsikkerhedsarbejdet skal planlægges, udvikles og udføres. Desuden vil det blive nemmere at generere, forstå og fremstille data til aktiv formidling til både kolleger, ledelse og det politiske niveau.

Efter kurset kan du forvente at:

  • Være i stand til at opsætte rapporter og planer i DPSD
  • Kunne formidle kvalitative og kvantitative data om UTH’er
  • Have viden om forskellige typer af data i DPSD

Underviser

Signe Nilli Davidsen, sygeplejerske og cand.san. i sundhedsfremme og sundhedsstrategier & pædagogik og uddannelsesstudier. Signe har erfaring med patientsikkerhed, DPSD og UTH´er siden 2017 fra både kommune og region. Signe underviser hos Komponent og er regional risikomanager i Enhed for Kvalitet, Forskning og Patientsikkerhed, Center for Sundhed, Region Hovedstaden.

Inden kurset skal du sikre dig:

 

Brug for at blive skarpere på de grundlæggende funktioner i DPSD og hændelsesanalyser?

Deltag i Kursus i sagsbehandling og læring af utilsigtede hændelser for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere

Kurset afholdes dagen før Kursus i datatræk og rapporter med UTH-data for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere

Hvis du deltager på begge kurser, er der mulighed for at tilkøbe overnatning mellem de to dage på afholdelsesstedet til rabatpris (begrænset antal værelser).
Kontakt blot hotellet direkte og oplys, at du er deltager på både Kursus i sagsbehandling og læring af utilsigtede hændelser for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere og Kursus i datatræk og rapporter med UTH-data for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere.   

2.675 kr.
Sted og startdato
Odense: 20. november 2024
Varighed: 1 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Frederik Vl's Hotel, Rugårdsvej 590, 5210 Odense NV
20.11.2024 kl. 8.45 - kl. 15.30
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms. Prisen inkluderer undervisning, materialer og forplejning.

Er du i målgruppen?

Sundhedspersonale med funktion som risikomanager/ kvalitetsansvarlig eller lignende funktioner i kommuner, regioner, private tilbud, privathospitaler, praksissektoren mv. 

Program

Kaffe, te og brød
Dagens program starter: Velkomst, præsentation og ønsker til dagens undervisning
Arbejdsprocessen med rapporter/data
Kvalitative data i DPSD
Frokost
Kvantitative data i DPSD
Automatisk udsendelse af rapporter via planer
Tak for i dag

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen