Er du ny i arbejdet med patientsikkerhed eller har du brug for genopfriskning? Så er dette grundlæggende kursus i Dansk Patientsikkerhedsdatabase (DPSD) noget for dig!

Indhold

På kurset får du introduktion til det grundlæggende arbejde med Dansk Patientsikkerhedsdatabase (DPSD) og hvordan du drager læring af utilsigtede hændelser.

Den 1. juli 2023 er der trådt ændringer i kraft vedrørende rapporteringspligt og alvorlighedsklassifikation. På kurset får du en dybdegående forståelse af, hvordan ændringerne påvirker sagsbehandling og rapportering. Derudover vil vi gennemgå vurdering og bekræftelse af konsekvens og samlet alvorlighed.

Du vil få undervisning og konkret træning i hvad UTH’er kan bruges til, og hvad du skal sikre dig i sagsbehandlingen. Og så vil du på kursusdagen ikke mindst arbejde aktivt med, hvordan du skaber læring i din organisation, herunder gennem hændelsesanalysemetoden.

Efter kurset kan du forvente at:

  • Være i stand til at finde sager og arbejde i sagsbehandlingsmodulet i DPSD
  • Kunne anvende hurtige genveje, så sagsbehandlingen bliver så let som mulig
  • Have viden om alt, hvad man skal gøre med en UTH i DPSD – fra UTH’en modtages til den afsluttes

Inden kurset skal du sikre dig:

  • At du kan medbringe en bærbar PC med fjernadgang til din arbejdsplads' intranet (arbejds-PC)
  • At du kan tilgå DPSD og hermed er tildelt rolle som fx sagsbehandler eller initialmodtager (alt afhængig af din funktion i forhold til DPSD), inden du kommer.

Underviser

Signe Nilli Davidsen, sygeplejerske og cand.san. i sundhedsfremme og sundhedsstrategier & pædagogik og uddannelsesstudier. Signe har erfaring med patientsikkerhed, DPSD og UTH´er siden 2017 fra både kommune og region. Signe underviser hos Komponent og er regional risikomanager i Enhed for Kvalitet, Forskning og Patientsikkerhed, Center for Sundhed, Region Hovedstaden.

Brug for at blive skarpere på rapporter, datatræk og planer i DPSD? 

Deltag på Kursus i datatræk og rapporter med UTH-data for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere

Kurset afholdes dagen efter Kursus i sagsbehandling og læring af utilsigtede hændelser for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere.

Hvis du deltager på begge kurser, er mulighed for at tilkøbe overnatning mellem de to dage på afholdelsesstedet til rabatpris (begrænset antal værelser).
Kontakt blot hotellet direkte og oplys, at du er deltager på både Kursus i sagsbehandling og læring af utilsigtede hændelser for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere og Kursus i datatræk og rapporter med UTH-data for risikomanagere og patientsikkerhedsmedarbejdere.   

 

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms. Prisen inkluderer undervisning, materialer og forplejning.

Er du i målgruppen?

Sundhedspersonale med ansvar for patientsikkerhed i kommuner, regioner, private tilbud, privathospitaler, praksissektoren mv. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

DBJ
Koordinator
Dorthe Bidstrup Jensen
THLY
Chefkonsulent
Thilde Lydiksen