Det er nu seks år siden, Komponents chefkonsulent og antropolog Bjarne Richter Bjelke blev certificeret underviser i metoden Feedback Informed Treatment (FIT). Det har siden vist sig mange gange i undervisningen, at vi i en dansk, social og kommunal kontekst måske kunne have glæde af at tale om noget, man kunne kalde Feedback Informed Social Work.
Udgivet den 12-09-2022

I Bjarne Richter Bjelkes optik handler FIT kort sagt om at finde ud af, hvordan vi er mest hjælpsomme for borgerne på en måde, der giver bedst mulig mening - og at det er borgeren selv, der rapporterer dette. For når vi er det, får vi mest muligt ud af vores sociale indsats. Med andre ord: kerneopgaven i socialt arbejde.

 

En sproglig forskel, der er lidt i vejen

– Jeg ved godt, at man ikke bare må lave om på metodenavne- og forkortelser, og det er på ingen måde for at udvande metoden og "fideliteten", men "Treatment" er i FITs og amerikansk kontekst mere end ”blot” behandling, det omfatter også det ”at hjælpe nogen med noget i professionel sammenhæng", siger Bjarne Richter Bjelke. – I Danmark er behandling et langt mere snævert begreb og derfor ikke noget, vi gør, når vi "gør" socialt arbejde i generel forstand. "Vi må ikke behandle", hører vi i social praksis – så hvorfor skal vi vide noget om Feedback Informeret Behandling? Det skal vi fordi det mest af alt handler om en sproglig forskel, der er lidt i vejen, og det samme kunne i øvrigt siges om "terapi”.

 

The how, the what, the why

Hvordan FIT så fungerer, the how, the what, the why – kan man komme på kursus om hos Komponent d. 5/10 i Århus, hvor Bjarne som sædvanlig har slået sig sammen med en psykolog, der også er certificeret underviser. Vi er i vores perspektiv på FIT langt tættere på kommunal og socialfaglig praksis og organisering end det "rene" metodeperspektiv.

Læs mere Læs mindre
Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

BRB
Chefkonsulent
Bjarne Richter Bjelke