Vil I arbejde mere vidensbaseret i den kommunale sagsbehandling og indsatserne på børne- og ungeområdet?
Børnekatalogets formål er at bidrage til en stærkere vidensbasering af arbejdet på børne- og ungeområdet for derved at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og indsatserne og på sigt skabe positiv virkning for børnene og deres familier.
Børnekataloget består af videnskurser (1 dag), metodekurser (3 dage) og praksiskurser (5 dage).
Metodekurser
På metodekurserne får I tre dages træning i anvendelsen af konkrete metoder og de bagvedliggende socialfaglige teorier. Kurserne understøtter udbredelse og implementering af ICS og udredningsværktøjet og metoder til samtale med børn og unge.
Metodekurserne udbydes som lokale og regionale kurser. Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen, og kan derfor afholdes gratis i egen organisation med 15-40 deltagere.
Lige nu er der stor efterspørgsel på kurser. Derfor er vi nu i gang med at bevilge kurser til afholdelse i 2024.
Enkeltpersoner kan deltage på regionale kurser med deltagerbetaling på 1.440 kr. ekskl. moms, som dækker udgifter til lokaler og forplejning. Lokale kurser tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør.
Et kursustilbud fra Social- og Boligstyrelsen
Social- og Boligstyrelsen viderefører det populære Børnekatalog målrettet ledere og medarbejdere på børneområdet med fokus på:
- Systematisk sagsbehandling, bekymrende skolefravær og tværfagligt samarbejde
- Inddragelse
- ICS og udredningsværktøjet.
Læs mere om Børnekataloget på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside.
Kursustilbuddet administreres af Komponent - Kommunernes Udviklingscenter.