Børnekataloget bidrager til styrket kvalitet i sagsbehandlingen, som skaber positiv virkning for børn og unge og deres familier. Kursustilbuddet, som består af metode- og praksiskurser, er udbudt af Social- og Boligstyrelsen.

Vil I arbejde mere vidensbaseret i den kommunale sagsbehandling og indsatserne på børne- og ungeområdet?

Børnekatalogets formål er at bidrage til en stærkere vidensbasering af arbejdet på børne- og ungeområdet for derved at styrke kvaliteten i sagsbehandlingen og indsatserne og på sigt skabe positiv virkning for børnene og deres familier.

Børnekataloget består af vi metodekurser (3 dage) og praksiskurser (5 dage). 

Der er desværre kun ledige kurser om systematik i sagsbehandlingen i 2024. I kan allerede nu ansøge om øvrige kurser fra 2025 og frem.

Læs mere Læs mindre
 

Metodekurser

På metodekurserne får I tre dages træning i anvendelsen af konkrete metoder og de bagvedliggende socialfaglige teorier. Kurserne understøtter udbredelse og implementering af ICS og udredningsværktøjet og metoder til samtale med børn og unge. 

Metodekurserne udbydes som lokale kurser. Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen, og kan derfor afholdes gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. 

Lokale kurser tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør.

Ingen resultater fundet
 

Praksiskurser

På praksiskurserne får I fem dages træning i anvendelsen af metoder og redskaber, hvor der samtidig er fokus på, at det tillærte forankres i organisationen. Kurserne tager udgangspunkt i kommunens egen praksis og organisering, og det forventes, at ledelsen deltager på kurserne for at kunne arbejde videre med implementeringen.

Kurserne er finansieret af Social- og Boligstyrelsen og kan derfor afholdelse gratis i egen organisation med 15-40 deltagere. Kurset tilrettelægges på et formøde mellem ledelse og kursusleverandør. 

Ingen resultater fundet
 

E-læring om udredningsværktøjet

Københavns Professionshøjskole har på vegne af Social- og Boligstyrelsen udviklet et e-læringsmateriale om udredningsværktøjet. E-læringen er gratis, og du kan tage den når det passer dig i eget tempo. 

Gennem fem moduler kan du lære mere om udredningsværktøjet, udfordre din viden med øvelser og refleksionsøvelser og høre, hvad rådgivere og ledere fra andre kommuner synes om at bruge udredningsværktøjet. Modulerne er modul 1 Præsentation af udredningsværktøjet, modul 2 Målgruppevurdering, modul 3 Planer, modul 4 Opfølgning og modul 5 Overgang fra barn til voksen

Du tilgår e-læringsmaterialet via Social- og Boligstyrelsens hjemmeside

Barn i klapvogn holder kvinde i hånden

Et kursustilbud fra Social- og Boligstyrelsen

Social- og Boligstyrelsen viderefører det populære Børnekatalog målrettet ledere og medarbejdere på børneområdet med fokus på: 

  • Systematisk sagsbehandling
  • Inddragelse
  • ICS og udredningsværktøjet.

Læs mere om Børnekataloget på Social- og Boligstyrelsens hjemmeside.

Kursustilbuddet administreres af Komponent - Kommunernes Udviklingscenter. 

Læs mere Læs mindre
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hold dig opdateret om Børnekataloget direkte i din indbakke. Børnekataloget er administreret af Komponent.

Læs mere Læs mindre

Kontakt os

Kursustilbuddet administreres af Komponent for Social- og Boligstyrelsen. Hvis du har spørgsmål til kurser og kompetenceudviklingsaktiviteter i tilbuddet, er du velkommen til at kontakte Komponent.

HP
Koordinator
Helle Hornsyld
LEHA
Chefkonsulent
Lene Hausted