Anja fik kompetencer til datavisualisering, og du drømmer ikke om hvad der så skete….! Men ikke bare på endnu et Excel-kursus for begyndere...!

Der er data i alt, og langt de fleste beslutninger bliver, på den ene eller anden måde, truffet på baggrund af data. Men de færreste af os er opmærksomme på al den data vi arbejder med, og når vi skal præsentere noget, ender vi tit med bare at stikke ledelsen den tunge excel-tabel med alt for mange data i en stor pærevælling. Kan du nikke genkende til dette, og vil du lære hvordan du præsenterer dine data klart og tydeligt – så se med her. 

Hvis vi må bruge 1 ½ dag sammen med dig, så kan du få kompetencer til en helt ny opgave, som handler om at visualisere data i dit administrative arbejde! 

Det er en fordel for det mest optimale udbytte af forløbet, at du allerede har færdigheder indenfor Excel. Du anvender allerede de 10 vigtigste funktioner i Excel - inklusiv pivottabeller. 

Som administrativ sidder du med meget data. Det kan være større statistikker på sygefravær, ydelsesoversigter og økonomiopfølgninger, men det kan også være mindre ting som fx oversigter over borgere, der bliver 100 år og skal have besøg af borgmesteren. Fælles for alle disse, er at man bruger dem til at skabe overblik, træffe beslutninger og til at dokumentere. Derfor er det vigtigt, at de kommunikeres tydeligt og får den opmærksomhed som de fortjener – her kan viden om datavisualisering hjælpe dig i dit daglige arbejde. 

  • Kurset giver dig viden om forholdet mellem modtager og afsender 
  • Træner dig i at blive skarp på at identificere kernebudskaberne i det data du skal formidle 
  • Lærer dig helt konkrete tips og tricks i Excel, til at lave flotte og klare visualiseringer af data som formidler det vigtigste budskab 

 

Indhold 

Gennem oplæg, drøftelser og casebaserede workshops kommer du til at løfte dit kompetenceniveau når det gælder præsentation af data til nye højder. Du har din egen computer med på kurset, og vi arbejder hands-on med helt konkrete opgaver, så vi får værktøjerne ind under huden. 

Forinden første dag modtager du desuden et spørgeskema om dine forventninger samt link til onlineressourcer. 

På kurset tager vi udgangspunkt i spørgsmål som: 

  • Hvad er data og datavisualisering, og er det noget jeg arbejder med i daglige? 
  • Hvad har jeg foran mig af data? 
  • Hvad er vigtigt at få formidlet – og valg af de rette visuelle virkemidler? 
  • Hvordan gør jeg det, og med hvilke værktøjer visualiserer jeg data med? 
  • Hvordan tager jeg det med hjem i min organisation og bruger det? 

 
Mellem dag 1 og dag 2 arbejder du hjemme med et konkret dataprojekt, stort eller småt, som du får feedback på og forfiner på dag 2. 
Dagen vil veksle mellem oplæg, gruppearbejde og øvelser. Der bliver mulighed for at udveksle erfaringer undervejs. 

På Komponents elektroniske platform – MitKomponent - uploades slides fra dagen samt inspirationsmaterialer. 

"Vi er pivringe til at visualisere data" 

Dataarbejde kræver flere forskellige kompetencer, og du kan læse meget mere i HK-bladet fra oktober 2022: Kommunalbladet nr. 6 2022 (e-pages.dk) 

 

Undervisere:  

Nogle gange har man bare brug for undervisere på en læringsdag, som både kan gøre det fagligt og forståeligt. 

Derfor vil du møde én af de absolut største kapaciteter på området i forhold til datavisualisering i Danmark – og samtidig taler hun et sprog, som du forstår. Underviser er nemlig specialkonsulent i Komponent, Heidi Bødker Gantzel, som har mange års erfaring med data og visualisering af data og kender den administrative hverdag indgående. Hun har 10 års erfaring med data- og analyseopgaver på alle forvaltningsområder fra sine tidligere ansættelser i Varde og Esbjerg Kommuner. 

 

Et godt tilbud?  
De første 3 tilmeldte fra samme kommune får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme kommune. Og hvorfor ikke spare transporten – og hente forløbet hjem til egen kommune? Her arbejder vi endnu mere konkret med jeres data og datavisualisering og de helt lokale problemstillinger. Kontakt os hvis du vil vide mere! 

 

2.700 kr.
Varighed: 1,5 dag
Se tid og sted for det valgte forløb
Komponent Herlev
Dag 1
4. juni 2024 kl. 9:00-16:00
Dag 2
11. juni 2024 kl. 12:00-15:00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms. Faktura sendes ud 3-4 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb. Et godt tilbud? De første 3 tilmeldte fra samme kommune får 10% på prisen! Rabatten udløses ved min. 3 tilmeldte fra samme kommune. Og hvorfor ikke spare transporten – og hente forløbet hjem til egen kommune? Her arbejder vi endnu mere konkret med jeres data og datavisualisering og de helt lokale problemstillinger. Kontakt os hvis du vil vide mere!

Er du i målgruppen?

Administrative medarbejdere i kommunerne, som ikke har arbejdet med dataanalyse som deres primære funktion, og som ønsker at lære, hvordan man kan lave tydelige og klare fremstillinger af data til fx ledelsen. 

Du er altså ikke dataspecialist med ’sort bælte’ i visualisering, men har lyst til at opdyrke helt nye kompetencer på baggrund af din allerede eksisterende færdigheder indenfor Excel.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen