Hvad er et godt referat? Hvordan skriver man et godt referat? Har du lyst til at blive bedre til at skrive gode, klare og målrettede referater?

I dag skriver vi referater på computeren, hvilket er en kæmpe fordel, fordi det går meget hurtigere. Men det betyder også, at man skal være ret skarp til at finde ud af, hvad der er vigtigt at skrive ned, og hvad der ikke er. Det handler om at lytte godt efter, forstå formålet med referatet og være god til at formidle de vigtigste pointer på en klar måde til dem, der skal læse det. Det er en kunst at gøre det godt, og det kræver, at vi er på tæerne i vores administrative arbejde og klar til at tilpasse os, så vores referater bliver både informative og lette at forstå.

På kurset får du sproglige værktøjer til at skrive klare og letlæselige referater. Du bliver bevidst om, hvad der karakteriserer et godt referat – afhængig af opgave, formål og målgruppe.
Du får fif til, hvordan du kan forberede dig inden mødet, hvordan du kan lytte aktivt og notere under mødet. Du tager hjem med konkrete værktøjer til, hvad du kan udvikle og gøre bedre i processen med at skrive et godt, klart og målrettet referat.

Gennem oplæg, øvelser og inddragelse af egne erfaringer bliver du bevidst om, hvad der karakteriserer et godt referat afhængig af opgaven, formålet og målgruppen.

  • Du lærer at tænke i det at skrive et referat som en proces med tre faser: før mødet, under mødet og efter mødet.
  • Du får viden om og træning i, hvad der karakteriserer en god skriftlig formidling, og du får værktøjer til at arbejde med sproget, så du sprogligt kan gøre referaterne lette at læse og forstå for relevante målgrupper.
  • Du bliver bevidst om at lytte aktivt og vurdere, før du noterer og får konkrete tips med hjem til, hvad du kan gøre bedre og udvikle i processen med at skrive et godt, klart og målrettet referat.

Inden kurset skal du sende et eksempel på et referat til underviseren. Det får du nærmere besked om efter tilmelding.

Underviser

Journalist og kommunikationsrådgiver Annette Grandt, underviser for Komponent, UC Syd og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og forfatter til bogen Skriv bedre til borgerne

Varighed: 1 dag
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms. Faktura sendes ud ca. 1 uge før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende, efter tilmeldingsfristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset er for dig, som gerne vil skrive gode og effektive referater, og som har mulighed for at bearbejde noterne og skrive referatet efter mødet.

Vil du høre mere? Så ringer vi til dig

Er du blevet nysgerrig på, hvordan Komponent kan hjælpe dig, eller vil du have mere information? Udfyld formularen, så ringer vores ekspert til dig. 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen