Sidder du også tit i situationer hvor du er i tvivl om hvordan du bedst varetager patientens interesser som lægesekretær, samtidig med der også er et arbejde der forventes udført?

Som lægesekretær har du en vigtig rolle i sundhedsvæsenet. Du arbejder tæt sammen med læger og sygeplejersker og er ofte den første kontakt, som patienterne har med sygehuset. En del af din opgave som lægesekretær er at håndtere og behandle fortrolige patientoplysninger, hvilket gør viden om sundhedsjura essentiel i dit arbejde.

 

Komponent har udviklet et 2-timers online forløb om sundhedsjura, der fokuserer på to vigtige områder: håndtering af patienters oplysninger og aktindsigt.

Håndtering af patienters oplysninger er en af de vigtigste grundsten i sundhedsjuraen. Ved håndtering af patienters oplysninger er det vigtigt at kunne skelne mellem aktuelle patientforløb og ikke-aktuelle patientforløb. Vi vil gennemgå de forskellige regler og give dig redskaber til at håndtere dem korrekt. 

En anden vigtig del af sundhedsjuraen er retten til aktindsigt. Som lægesekretær er du ofte den, der skal hjælpe patienter med at få indsigt i deres egne forløb. Derfor er det vigtigt at forstå, hvad retten til aktindsigt indebærer, og hvordan man bedst hjælper patienter med at få adgang til deres oplysninger.

 

Vores 2-timers online forløb vil give dig en gennemgang af disse vigtige områder i sundhedsjuraen og sikre, at du er rustet til at håndtere patientoplysninger og aktindsigt korrekt i dit daglige arbejde som lægesekretær.

Undervisere

Underviseren er den erfarne jurist Kaj Hareskov, der ud over at være underviser her, også er underviser på Sundhedskommunomuddannelsen.
Kaj Hareskov er er uddannet jurist og har mange års erfaring fra hospitaler i Region Midt.

695 kr.
Sted og startdato
Online: 8. november 2023
Varighed: 2 timer
Se tid og sted for det valgte forløb
Online
8. november 2023 kl. 12:45-14:45
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er. ekskl. moms og dækker onlineundervisning. Faktura sendes ud 1-3 uger før kursusstart. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads.

Er du i målgruppen?

Lægesekretærer på hospitaler.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
MIB
Koordinator
Michaela Bundgaard