Få trænet dine kompetencer inden for dataanalyse, formidling, rådgivning og facilitering, så du bliver en handlekraftig økonomisk forandringsskaber i din kommune.

Som erfaren økonomi-, analyse-, special-, eller chefkonsulent navigerer du ofte inden for kommunens mest centrale beslutningsprocesser. Du er med til at sikre, at der er sammenhæng i styringskæderne, og du har en central opgave, når det kommer til at kvalificere og efterfølgende oversætte ledelsesmæssige og politiske beslutninger om budgetter til konkret økonomistyring. 

Det kræver, at du både mestrer økonomifagligheden på meget højt niveau og samtidig har en forståelse for at arbejde med forandringsprocesser i en organisation med stærke og meget forskellige kulturer. 

Med kurset Forandringsskabende økonomistyring får du styrket dine kompetencer inden for formidling, rådgivning og facilitering, når vi sætter spot på tre vigtige roller; analytikerrollen, rådgiverrollen og facilitatorrollen. I løbet af kurset bliver du klogere på, hvordan du navigerer imellem de forskellige roller, du har i organisationen, - og et gennemgående tema vil være formidling og kommunikation. 

På kurset tager vi desuden udgangspunkt i de konkrete økonomifaglige problemstillinger, du oplever i din hverdag, så du bliver i stand til at udpege, udvikle og tilpasse økonomistyringen og dens metoder til din egen organisation. 

Se program >> 

19.600 kr.
Sted og startdato
Middelfart: 3. oktober 2024
Varighed: 4 dage + 2 online møder
Se tid og sted for det valgte forløb
Modul 1 - afholdes online
3. oktober 2024 kl. 14:00- 16:00

Modul 2 - afholdes på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart
30. oktober 2024 kl. 9.30 - 31. oktober 2024 kl. 15.00

Modul 3 - afholdes online
27. november 2024 kl. 13:00- 16:00

Modul 4 - afholdes på Comwell Middelfart, Karensmindevej 3, 5500 Middelfart
8. januar 2025 kl. 9.30 - 9. januar 2025 kl.15.00
Din tilmelding er bindende efter tilmeldingsfristens udløb. Du kan stadig tilmelde dig efter fristen, hvis der er plads.
Se hvad prisen inkluderer

Prisen er ekskl. moms og dækker undervisning, materialer, forplejning samt overnatning i enkeltværelse. Opnå rabat ved tilmelding af flere deltagere fra samme kommune (på samme hold): Få 10 % rabat på tilmelding af deltager nummer 2, 20 % rabat på tilmelding af deltager nummer 3 og 30 % rabat på tilmelding af deltager nummer 4 Rabatordningen er lavet da vi har erfaring med at viden forankres kraftigere i organisationen, hvis der deltager flere fra samme kommune på samme hold. Vi vil dog gerne have dynamikken af forskelligheden mellem kommuner, så derfor gælder rabatten max 4 personer. Rabatten fordeles ligeligt på deltagere fra samme kommune, hvor der er forskellig ean-nr. Faktura sendes, når tilmeldingsfristen udløber. Optagelse på aktiviteten sker i den rækkefølge, vi modtager tilmeldingerne, men kan stadig ske efter fristens udløb, hvis der er plads. Tilmeldingen er bindende efter fristens udløb.

Er du i målgruppen?

Kurset er for dig, der har grundlæggende styr på de økonomifaglige discipliner.

Du er erfaren økonomikonsulent, chefkonsulent eller specialkonsulent - placeret i en central økonomifunktion, en analyseenhed eller en faglig stabsfunktion.

Du ønsker at styrke dine kompetencer inden for forandringsskabende økonomistyring, at udvikle din økonomifaglighed og formidlingsevne og styrke dine tværfaglighed inden for økonomistyring.

To studerende sidder og taler sammen i undervisningslokale

Dit udbytte af kurset:

  • Du får trænet din faglighed inden for analyse, formidling, rådgivning og facilitering  
  • Du bliver endnu bedre klædt på til tværgående dialog om økonomistyring   
  • Du bliver en mere bevidst formidler og forandringsskaber og du får en større gennemslagskraft   
  • Du får styrket dine evner til at integrere økonomien i faglige drøftelser   
  • Og får forståelse for forandringsprocesser i en politisk organisation  

Mød dine undervisere

Nanna Fugl Vestereng

Nanna Fugl Vestereng 
Økonomichef i Roskilde kommune

Nanna har stor erfaring med strategisk økonomistyring i kommuner. Hun har som mangeårig økonomichef dels praktisk erfaring fra kommunerne og dels stor viden om samspillet mellem økonomi og fagområderne.  Denne viden kommer i spil i undervisningen på Forandringsskabende Økonomistyring.

Peter Bogh

Peter Bogh
Centerchef, Komponent  

Peter har solid erfaring med økonomistyring i kommunerne og har arbejdet bredt med økonomistyring, effektivisering og organisering i kommunen på de enkelte fagområder. Peter har især viden om områderne børn og unge, folkeskole, dagtilbud og specialområdet samt på ældre- og sundhedsområdet.

Nanna og Peter er de primære undervisere på uddannelsen. Herudover vil der være gæsteoplæg fra: 

  • Eksperter i formidling og kommunikation 
  • Eksperter i data og ledelsesinformation 
  • Eksperter fra den økonomiske dagligdag i kommunerne

Kontakt

Hvis du har spørgsmål eller vil have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Klik her, hvis du vil finde en anden Komponent-medarbejder eller vil i dialog med os via hovednummer eller hovedmail.

 

RGS
Specialkonsulent
Rikke Grynderup Steffensen
LJB
Koordinator
Lena Judith Buckflash