De tre offentlige kompetencefonde giver hvert år nye muligheder for relevant og udbytterig efter- og videreuddannelse til dig, der arbejder i kommune, region eller stat.

Har du fundet et kursus, der vil give dig mere viden, flere færdigheder eller helt nye kompetencer? Vil du f.eks. lære, hvordan du får et fast tag om dit projekthvordan du bliver en dygtigere leder for dine medarbejdere, eller vil du simpelthen klædes på til fremtidens administrative opgaver?

Med kompetencemidler fra den kommunaleregionale eller statslige kompetencefond er du et skridt nærmere den efter- eller videreuddannelse, du drømmer om.

De tre offentlige kompetencefonde, der er etableret som et led i overenskomstforhandlingerne, har til formål at understøtte kompetenceudviklingen i kommuner, stat og regioner. Det gør de ved at give støtte til fortrinsvis – men ikke udelukkende – kompetencegivende efter- og videreuddannelse hos anerkendte udbydere – som f.eks. Komponent.

Du kan i princippet søge om tilskud alle uddannelser, men de faglige organisationer har lavet positivlister over forhåndsgodkendte uddannelser og uddannelsesniveauer. Her vægtes kompetencegivende uddannelser på akademi-, diplom- og masterniveau.

Det betyder, at du blandt andet kan søge tilskud til
Moduler på Kommunomuddannelsen 
Moduler på Sundhedskommunomuddannelsen

og til tre af Komponents populære uddannelser: 
Den Offentlige Projektlederuddannelse®
Den Offentlige Proceslederuddannelse® 
Den Offentlige Formidler- og Underviseruddannelse®.

 

Kompetenceudvikling til gavn for hele organisationen

Den Kommunale Kompetencefond og Den Regionale Kompetencefond støtter i stigende grad gruppeansøgninger, hvor hele medarbejdergrupper får støtte til f.eks. lokalt tonede uddannelsesforløb, så længe det er skræddersyet ind i en sammenhæng, hvor forløbet er ECTS-givende.

Dermed kan kompetencemidlerne indgå i et strategisk arbejdet med at øge et lokalt fokus på aktuelle emner som f.eks. digitalisering, inklusion eller arbejdet i teams – mulighederne er mange.

Hos Komponent har vi solid erfaring med at designe skræddersyede læringsforløb afholdt i den enkelte organisation eller den enkelte afdeling, hvor hele eller dele af personalegruppen tilbydes kompetencegivende uddannelse med lokale og praksisnære problemstillinger i fokus. Derudover bistår vi jer gerne i arbejdet med at udarbejde jeres gruppeansøgning i de tilfælde, hvor flere ansøgere fra samme arbejdsplads søger samme uddannelse og er ansat på samme overenskomst.

Fordele ved skræddersyet kompetenceudvikling fra Komponent

  • Kompetenceudviklingen kan kobles til organisationens mål og strategier
  • Det interne samarbejde styrkes
  • Følsomme og fortrolige emner kan behandles i en lukket kreds
  • Flere medarbejdere får et kompetenceløft på samme tid
  • Kompetenceudviklingen kan foregå fleksibelt og indpasses i forhold til arbejdsopgaverne.

Kontakt os for sparring om, hvordan I kan udvikle netop det kompetencegivende modul, der gør en forskel i jeres hverdag i overensstemmelse med de værdier, mål og strategier, der gør sig gældende i jeres organisation.

 

Vil du vide mere? 

Inden du vælger, hvilken efter- eller videreuddannelse eller hvilket kursus, du ønsker at tilmelde dig, kan det være en god idé at tage en snak med din TR/faglige organisation og din leder. Når du så har fundet den uddannelse, du ønsker at søge om kompetencemidler til, skal du ansøge hos den enkelte kompetencefond. Nedenfor kan du finde links til vejledning omkring, hvordan du søger midler hos de enkelte kompetencefonde.

Vær opmærksom på, at ansøgningsskemaet skal udfyldes og underskrives af dig, din leder og evt. af din TR/faglige organisation.

Læs mere Læs mindre
 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller vil du have mere viden, er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan også ringe på vores hovednummer 8779 6300 eller skrive til hej@komponent.dk.

Så sørger vi for, at din henvendelse lander det rigtige sted, og du hører straks fra os.

Se alle medarbejdere
MN
Chefkonsulent
Martin Nielsen
ABS
Specialkonsulent
Anna Solvej Bach Sørensen
MRL
Konsulent
Mette Ranum Laustsen
TOL
Studievejleder - DOL
Tina Olsen
HTI
Chefkonsulent
Hirse Tikjøb
THT
Chefkonsulent
Thøger Terp