Vis alle filtre Luk alle filtre

Her er en oversigt over kategorier.

Kategorier
Nyhed / 01.07.2022
To partnerskaber skal hjælpe kommunerne til bedre styring af inkluderende børnefællesskaber i almen- og specialtilbud
KL og Komponent inviterer til partnerskaber om inkluderende almene børnefællesskaber og specialtilbud i dagtilbud og skole. Deltag i et eller begge partnerskaber og få ny viden samtidig med, at I udveksler erfaringer med andre kommuner.
Læs mere
Elsebeth Gerner Nielsen
Nyhed / 20.06.2022
Elsebeth Gerner Nielsen og Komponent i nyt samarbejde: Skal hjælpe kommuner med relationen til Slotsholmen
Den tidligere folketingspolitiker og kulturminister skal hjælpe kommunerne til at udbygge og forbedre deres netværk på Christiansborg i varetagelsen af lokale interesser. Og så skal hun inspirere kommunale direktioner og borgmestre i det strategiske ledelsesarbejde.
Læs mere
Nyhed / 08.06.2022
Undersøgelse: Det udfordrer kommunale ledere i 2022
Personaleledelse, forandringsledelse og tværgående ledelse er de vigtigste ledelsestemaer blandt kommunale ledere lige nu. Det viser en undersøgelse af kommunale lederes udfordringer anno 2022, som Komponent netop har gennemført.
Læs mere
Nyhed / 19.05.2022
Et kig på dagtilbudschefernes to do: Det optager dem lige nu
Arbejdet med at udvikle stærke børnefællesskaber er en af de ting, der står højt på dagsordenen i landets daginstitutioner lige nu. Det viser de snakke, som Komponent i løbet af efteråret har haft med landets dagtilbudschefer. Derudover er bl.a. styrket kvalitet og de aktuelle rekrutteringsudfordringer i fokus.
Læs mere
Nyhed / 05.05.2022
Barnets perspektiv - børnebevidning
Der er behov for at inddrage børnene og tage barnets perspektiv i socialsager, anbringelser, undersøgelser, behandling og terapi. Men hvordan? Rikke Yde Tordrup beskriver sammen med Christina Bergsted Andersen børnebevidning som metode i deres nye bog Barnets Perspektiv.
Læs mere
Rulletrapper
Nyhed / 07.04.2022
Nyt samarbejde skal hjælpe eksborgmestre videre i karrieren
Nyt samarbejde mellem Komponent og AS3 Executive tilbyder tidligere borgmestre hjælp til at oversætte politisk håndværk til ledelseskompetencer og faglige ambitioner, som kan bringes i spil i en ny karriere.
Læs mere
Ny bog på Sundhedskommunomuddannelsen
Nyhed / 05.04.2022
Ny lærebog om sundhedsdata til Sundhedskommunomuddannelsen
Arbejder du med data, økonomi og målopfyldelse i sundhedsvæsenet? Nu bog sætter spot på sundhedsdata som fundamentet for et datadrevet sundhedsvæsen.
Læs mere
Nyhed / 29.03.2022
Tillid er afgørende for samarbejdet med forvaltningen
Det gode samarbejde mellem lokalpolitikerne og forvaltningen kræver en åben dialog. Komponent har i vores podcast for lokalpolitikere talt med to kommunalbestyrelsesmedlemmer og en kommunaldirektør om samarbejdet og respekten for hinandens arbejde.
Læs mere
Nyhed / 28.03.2022
Kommunerne er fortsat et hjertebarn: Niels Højberg indgår samarbejde med Komponent
Niels Højberg er langt fra færdig med aktivt og helt tæt på at bidrage til udviklingen af de danske kommuner. Fremover vil den tidligere stadsdirektør – ved siden af sin nye stilling som ledelsesekspert og rådgiver ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet – løse en række opgaver i og med kommunerne i tæt samarbejde med Komponent – Kommunernes Udviklingscenter.
Læs mere
Hold 1 i Aalborg
Nyhed / 21.03.2022
Aalborg Kommunes nye fælles lederuddannelse skudt godt i gang
22 forventningsfulde ledere fra Aalborg Kommune startede i sidste uge på kommunens nye tværorganisatoriske lederuddannelse.
Læs mere
Pige smiler, mens hun kigger på telefon
Nyhed / 16.03.2022
Komponent med i nyt Trygfonden-projekt
Nyt treårigt forsknings- og udviklingsprojekt skal undersøge, om digitale kommunikationsværktøjer kan styrke inddragelsen af anbragte børn og unge i sagsbehandlingen. Projektet er støttet af Trygfonden og gennemføres af VIVE, KL og Komponent.
Læs om projektet
Nyhed / 08.03.2022
Den fællesoffentlige ledelsesevaluerings IT-løsning er nu klar til brug
Det fællesoffentlige ledelsesevalueringsværktøj er forskningsbaseret, fleksibelt og målrettet den danske offentlige sektor. Det er udarbejdet af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse i tæt samarbejde med KL/Komponent, Danske Regioner og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
Læs mere
Nyhed / 03.03.2022
Børnene først
Med udgangspunkt i den politiske aftale om Børnene Først har Komponent udviklet webinarer, temadage, ledelsesforløb og partnerskaber, der understøtter kommunerne fra den spæde start og hele vejen til en succesfuld implementering af de nye initiativer og den nye lovgivning.
Læs mere
Nyhed / 10.03.2022
Kommunom styrker de administrative medarbejdere – men ledere kunne interessere sig mere
Den faglige stolthed øges, de studerende løser deres opgaver bedre og med større kvalitet, og de er bedre rustet til at løse nye opgaver. Det er hovedkonklusionerne i en ny undersøgelse af Kommunomuddannelsernes effekt og virkning.
Læs mere
Nyhed / 20.01.2022
Vil du lære nyt i 2022? Sådan får du din leder med på idéen
Skal 2022 være året, hvor du endelig kommer afsted på det kursus eller den uddannelse, du drømmer om? Så sørg for at være godt forberedt, når du skal sælge idéen til din leder. Vi guider dig igennem et par af de vigtigste overvejelser her.
Læs mere
Nyhed / 02.03.2022
Kommunernes telt på folkemødet
Bliv klogere på Kommunernes Telt på Folkemødet
Læs mere
Nyhed / 27.01.2022
Tillykke med budgetforliget – skal vi tage arbejdshandskerne på?
Når landets kommuner senest den 15. oktober har godkendt budgetterne for 2022, står et færdigstøbt Komponent klar med potente synergier og en bred vifte af kompetencer, erfaringer og fagligheder, der hjælper kommunerne i mål med de stærke ambitioner.
Læs artiklen her
Nyhed / 27.01.2022
Kattegat: 22 kommunaldirektører har takket ja til at være tovholdere
Som tovholdere på Kattegat skal kommunaldirektørerne facilitere rum for refleksion og tilbyde nyvalgte kommunalpolitikere forskellige vinkler på og tilgange til det politiske arbejde i kommunalbestyrelsen. Se tovholderne her.
Læs mere
Nyhed / 27.01.2022
Komponent tilknytter Jette Runchel
Komponent indgår et samarbejde med tidligere kommunaldirektør og ledelsesambassadør Jette Runchel. Hun skal bl.a. være med til at styrke tilbuddene til direktioner og kommunalpolitikere samt undervise på DOL.
Læs mere
Nyhed / 27.01.2022
Komponent og Kuben Management | Exometric klar med effektiv værktøj til en stærkere bosætningsstrategi
Vil I have trykprøvet bosætningsstrategien eller klædes på til at lave en ny? Kuben Management | Exometric og Komponent har udviklet et værktøj, der styrker beslutningsgrundlaget for en effektiv og langtidsholdbar bosætningsstrategi.
Læs mere
Nyhed / 17.02.2022
Nyt værktøj sætter spot på de grundlæggende forvaltningsdyder
Komponents Forum for Forvaltning og Myndighed har netop lanceret et nyt afklaringsværktøj, der kan være med til at sætte de administrative dyder på dagsordenen i landets kommuner. Værktøjet kan bruges som udgangspunkt for udvikling og dialog hos den enkelte, i afdelingen eller i hele organisationen.
Læs mere
Nyhed / 27.01.2022
Ny podcast klæder nye lokalpolitikere på til opgaven
Hvordan fører man sin første valgkamp? Hvordan håndterer man kriser på sociale medier? Og hvad med budgetforhandlingerne? Det er nogle af temaerne i podcasten ’I Demokratiets Tjeneste’, som giver nye politikere inspiration til, hvordan man tackler livet som folkevalgt. Podcasten tegner et nærbillede af og med kommunalpolitikere om, hvad det vil sige at arbejde i lokaldemokratiets maskinrum.
Læs om podcasten her
Nyhed / 27.01.2022
Podcast-serie: Kvinder i kommunalpolitik
To tredjedele af kommunalpolitikerne i Danmark er mænd. Det betyder, at kvinder er underrepræsenterede. I denne podcast-serie kan du møde en række stærke kvinder, der har valgt at stille op og engagere sig i lokalpolitik. Vi undersøger hvorfor, og hvilken betydning det har, at de er kvinder i kommunalpolitik.
Læs om podcasten her
Nyhed / 18.02.2022
Nye muligheder med Komponents forløb for skoleledere
I foråret 2021 har vi hos Komponent arbejdet intensivt med at redesigne vores forløb for skoledere, der vil klædes endnu bedre på til den komplekse og spændende opgave, det er at lede en skole. Vi har især skruet op for fleksibiliteten, så du nu kan dygtiggøre dig præcis inden for de områder, hvor du har behov for nye kompetencer. 
Læs mere
Nyhed / 18.02.2022
Forvaltningens kompetencer er afgørende for effekten af tilsynet: Nyt kompetencetilbud
Tilsyn i dagtilbud er mere end de årlige tilsynsbesøg. De finder sted hver dag ud fra forskellige aktørers perspektiver, og derfor er det vigtigt, at konsulenter på dagtilbudsområdet har kompetencer til at lede den læring og de forandringsprocesser, som er nødvendige for at styrke kvaliteten i landets dagtilbud.
Læs mere
Viser 29 ud af 179