Fagområde
Vis alle filtre Luk alle filtre

Her er en oversigt over kategorier.

Kategorier
Viden og inspiration / 27.06.2022
Relationsbaserede mellemformer
I den danske folkeskole står vi over for en stor opgave med at finde gode løsninger til at styrke børnefællesskaber og arbejdet med mellemformer. Flere danske skoler har fundet vej til ICPD, fx Mølleholmskolen i Høje Tåstrup, som bruger ICDP metoden til at opbygge større faglig og relationel viden hos de professionelle med henblik på at styrke refleksionskulturen og øge mulighederne for kollegial vejledning og sparring. Formålet med at bruge ICDP i skolen er at styrke medarbejderes sensitivering og deres kompetencer til at drøfte betydningsfulde forhold omkring elevernes læring, udvikling og trivsel.
Læs mere
Viden og inspiration / 21.06.2022
Økonomi og budgetter handler om visioner
Springet fra budgetkontoen til kommunens store regneark kan være stort for nye lokalpolitikere. Men ingen kan overskue det, så bed om hjælp og spørg ind til det, du ikke forstår, lyder beskeden fra en tidligere kommunaldirektør.
Læs mere
Sløret billede af en gruppe mennesker i møde
Viden og inspiration / 15.06.2022
Politisk lederskab handler om at få alle med
Som ny lokalpolitiker er det komplekst at være med til at lede en stor organisation som en kommune. Men det er en vigtig opgave, og det handler om at sætte retning, fortæller to lokalpolitikere i podcasten “I demokratiets tjeneste” fra Komponent
Læs mere
Magtanvendelsesblomsten
Viden og inspiration / 19.05.2022
Tjekliste til tilladt magtanvendelse: Har I styr på reglerne?
Er magtanvendelse fra tid til anden en del af dit job? Komponent og underviser Lars Emil Andersen har udviklet en model, der hjælper dig og dine kollegaer med at huske de ni krav, der skal være opfyldt, før en magtanvendelse er tilladt.
Læs mere
1500x920_kollleger_lyttende
Viden og inspiration / 26.04.2022
Udvid dit ledelsesrum med stærk økonomiforståelse
Sæt dig grundigt ind i økonomien og økonomisystemerne og få mere ledelsesrum der, hvor det ikke handler om kroner og øre. Sådan lyder budskabet fra lektor Kean Sørensen, der underviser på DOL-modulet Ledelse og økonomistyring.
Læs mere
Smilende kvinde i undervisningssituation
Viden og inspiration / 26.04.2022
Styrk din ledelse med data
Som leder skal du ikke nødvendigvis være den, der kender alle genvejene i Excel. Til gengæld skal du have styr på, hvilke data du har brug for, og hvordan du bruger de data, du har til rådighed. Netop det får du med modulet Ledelse med data på Den Offentlige Lederuddannelse.
Læs mere
Læring in house
Viden og inspiration / 04.04.2022
Fire fordele ved at afholde kurser og temadage i egen organisation
Vil du vide mere om, hvilke fordele der ligger i at vælge at afholde jeres næste kursus eller temadag i egen organisation? Læs med her, hvor vores chefkonsulent Bjarne Richter Bjelke fremhæver fire.
Læs mere
Viden og inspiration / 08.03.2022
Det optager skolecheferne lige nu
I løbet af efteråret har Komponents chefkonsulenter været i dialog med en række skolechefer over hele landet for at blive klogere på, hvilke udfordringer der fylder på skoleområdet netop nu. Her kan du få indsigt i, hvad der lige nu optager dine kolleger i de andre kommuner.
Læs mere
Viden og inspiration / 08.03.2022
Styrk din viden om BPA og merudgifter
BPA og merudgifter hører ofte til de mindre, men ikke desto mindre komplicerede ydelsesområder i kommunerne. Derfor bliver kompetent kompetenceudvikling på netop de to områder også ekstra vigtigt
Læs mere >>
Viden og inspiration / 10.03.2022
Syv anbefalinger til et stærkt samarbejde i chefgruppen
Det smitter af på hele organisationen, når samarbejdet mellem cheferne fungerer. Men hvad skal der til for, at samarbejdet i chefgruppen kører på skinner? Det har Komponent været med til at undersøge i regi af Væksthus for Ledelse sammen med en række chefgrupper i kommuner og regioner.
Læs mere
Viden og inspiration / 27.01.2022
Otte fordele ved den nye whistleblowerordning – og hvorfor den kan være svær at implementere
Synes du også, at den nye whistleblowerordning er dyr og unødvendig? Så kan det være fordi, du ikke har fokuseret nok på de muligheder, den bærer med sig. Sådan lyder budskabet fra Kresten Gaub, der er borgerrådgiver i Roskilde Kommune. Han peger her på otte fordele ved den nye ordning.
Læs mere
Viden og inspiration / 17.02.2022
Skab fælles retning med strategisk kompetenceudvikling
Strategisk kompetenceudvikling er et af de emner, der endnu engang kommer i fokus, når Socialstyrelsens kursustilbud til socialpsykiatrien fortsætter i det nye år. På det sociale voksenområde i Kalundborg Kommune blev kurset Ledelse af strategisk kompetenceudvikling startskuddet til arbejdet med en strategi for kompetenceudvikling, som skal understøtte sammenhængen i organisationen og implementeringen af den recovery-orienterede tilgang.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 17.02.2022
Få nye redskaber til arbejdet med borgere med udadreagerende adfærd
I Vejen Kommune har man siden 2017 arbejdet med systematisk at klæde medarbejdere, der arbejder med demente borgere, på med redskaber til at håndtere udadreagerende adfærd. Komponent støtter op om medarbejdernes tryghed i arbejdet med et kompetenceudviklingsforløb om udadreagerende adfærd og redskaber til forebyggelse af vold.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 09.02.2022
Styrk dit arbejde med at lede og udvikle teams i foråret 2022
Vil du være skarpere på, hvordan du etablerer, udvikler og leder teams til gavn for opgaveløsningen? Så tilmeld dig modulet Teamledelse i den offentlige organisation, der i foråret 2022 er blandt de valgmoduler, der udbydes af Østjysk Ledelsesakademi.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 27.01.2022
Strategisk ledelse er også for dig, der leder tæt på borgeren
Strategisk ledelse er ikke kun en disciplin for dem, der udvikler de første anslag i en strategi. Som decentral, driftsorienteret og borgernær leder spiller du en vigtig rolle for, at strategierne kommer ud at leve. Samtidig kan den strategiske tilgang til ledelse styrke dig i dit eget lederskab. Her kan du blive klogere på hvordan.
Læs mere
Viden og inspiration / 27.01.2022
Kalder alle kommuner: Vær med i Den sociale investeringsalliance
Vil du gerne blive konkret på, hvordan man laver bedre sociale investeringer, opnår de ønskede effekter og henter gevinsterne? Vær med i Den sociale investeringsalliance – få mere viden på infodag den 30. november.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 09.02.2022
Har I styr på jeres demografiske tildeling? Her er de fem vigtigste spørgsmål, I bør stille jer selv.
Der er et stort potentiale i at stille skarpt på, hvordan kommunerne arbejder med den demografiske tildeling. Arbejdet kræver viden, omhu og grundige overvejelser. Det har til gengæld betydning for rigtig mange mennesker i den kommunale organisation, fordi det er med til at danne grundlaget for, hvad der kan komme børn og gamle til gode i daginstitutioner, skoler og på plejecentre i kommunen.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 27.01.2022
Psykologisk tryghed øger værdiskabelsen
På Ledertræf 21 sætter ledelsesrådgiver og forfatter Christian Ørsted fokus på psykologisk tryghed. Han vil bl.a. løfte sløret for, hvordan man skaber en organisations- og ledelseskultur, hvor det bliver lettere at tale åbent om det, der er værdifuldt og vanskeligt.
Læs mere
Viden og inspiration / 27.01.2022
Podcast til nye lokalpolitikere og andre politisk interesserede: Gode råd fra garvede i kommunalpolitik
Fem kommunaldirektører og 20 politikere fra hele landet er gået sammen om en aktuel podcast, hvor nye lokalpolitikere kan finde inspiration og få gode råd til livet som folkevalgt. De nyeste afsnit ligger klar der, hvor du henter dine podcasts.
Læs om podcasten her
Viden og inspiration / 27.01.2022
Ved du, hvordan du leder dine medarbejdere?
Lektor Caroline Howard Grøn fortæller på årets ledertræf om, hvorfor det er sundt en gang imellem at tage et kig i et ledelsesspejl og høre medarbejderne, hvilken ledelse de egentlig oplever, du bedriver. For du leder ikke nødvendigvis på den måde, du har i sinde.
Læs mere
Viden og inspiration / 27.01.2022
Udvikling af velfærd – ledelse af digital transformation mellem politik og fag
På Ledertræf 2021 sætter vi spot på forretningsudvikling i kæden fra borgmester til borger og er nysgerrige på den politiske ledelse og dens samspil med organisationen. Du kan bl.a. møde Kenneth Kristensen, ph.d.-studerende og fhv. kommunaldirektør, og Ina Corydon, digitaliseringschef i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 27.01.2022
Hvad er de store ledelsesmæssige udfordringer lige nu?
Hvad har vi lært i forhold til ledelse under Covid-19, og hvad er de store ledelsesmæssige udfordringer lige nu? Forud for Ledertræf 2021 giver direktør i Komponent Jonatan Schloss et udpluk af sine bud.
Læs mere
Viden og inspiration / 17.02.2022
Nyt kursus: Få styr på sagsbehandlingen og mere ro i maven på det specialiserede voksenområde
Sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, socialrådgiver eller noget helt fjerde? Du og dine kollegaer kan komme med vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde ind i arbejdet som sagsbehandler på det specialiserede voksenområde. Nyt kursus fra Komponent sætter fokus på den vigtige fælles viden, I skal have for at få ro i maven og lykkes i hverdagen.
Læs artiklen her
Viden og inspiration / 27.01.2022
Når kollegiale samtaler skaber værdi
På Ledertræf 2021 dykker vi ned i konkrete metoder til at styrke den professionelle samtale leder til leder og leder til medarbejder.
Læs mere
Viden og inspiration / 17.02.2022
Vil du være en bedre underviser? Her er 12 gode råd til dig, inden du åbner dit slideshow
God undervisning er ikke det samme som gennemført undervisning. Vi har spurgt en af vores garvede undervisere om et par gode tips til dig, der gerne vil skabe mere læring, når du underviser eller formidler.
Læs artiklen her
Viser 86 ud af 178