På kurset fokuserer vi på metoder til arbejdet med job og uddannelse. Vi kobler de 8 principper for recovery-orienteret rehabilitering til forskningsbaseret viden om, hvad der fremmer muligheden for at opnå job og uddannelse for personer med psykiske lidelser og sociale udfordringer.
Du får viden om betydningen af den professionelles tro på borgerens chance for job og uddannelse. Du får inspiration til konkrete virksomhedsrettede indsatser og indblik i forskning om arbejdsgivernes perspektiv. Vi kommer omkring velafprøvede og virksomme metoder som IPS og CTI, og gode metoder til koordinering i komplekse sager.
Kurset er tilrettelagt som en blanding af oplæg, diskussioner og øvelser og deltagernes faglighed og hverdag inddrages i undervisningen.
Deltagernes udbytte
MålgruppeLedere og medarbejdere i socialpsykiatriske tilbud. Kurset kan desuden være relevant for samarbejdspartnere fra:
Et kursus fra Social- og BoligstyrelsenKurset afholdes af Substans Konsulenthus for Social- og Boligstyrelsen. Kurset indgår i Social- og Boligstyrelsens kursustilbud til videns- og kompetenceløft i socialpsykiatrien. Kursustilbuddet skal bidrage til at styrke den igangværende udvikling af socialpsykiatrien mod recovery-orienteret rehabilitering. I recovery-orienteret rehabilitering er der fokus på at støtte borgerne i at leve så meningsfulde og selvstændige liv som muligt med udgangspunkt i deres egne håb, ønsker og drømme for fremtiden. Kursustilbuddet administreres af Komponent – kommunernes udviklingscenter. |
Undervisere
Undervisningen varetages af et hold af undervisere, som har bidraget til indholdet. Hoved underviser på dagen kan være:
- Christian Buskjær, Chefkonsulent i Substans
- Susie Skov Nørregård, konsulent i Væksthusets Kompetencecenter
- Tinnea Prilvang, konsulent i Væksthusets Kompetencecenter
Ledere og medarbejdere i socialpsykiatriske tilbud.
Kurset kan desuden være relevant for samarbejdspartner fra:
- Myndighed
- Behandlingspsykiatrien
- Jobcenteret